Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προς έκτακτο συνέδριο για τις καρέκλες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, προκειμένου να αποκλείσουν από το προεδρείο τη ΔΕΣΚ, που είναι πρώτη δύναμη, δρομολόγησαν διαδικασίες για έκτακτο συνέδριο. Η συμπαιγνία παίχτηκε χτες μεταξύ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συνεπικουρούμενες από την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στη διάρκεια συνεδρίασης της διοίκησης του ΕΚΠ.

Στις 19 Οκτώβρη, η ΔΑΚΕ παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα και του οργανωτικού γραμματέα του ΕΚΠ, επειδή διαφώνησε με την απόφαση της σχετικής συνεδρίασης να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στους εργαζόμενους του Εργατικού Κέντρου! Χτες, μετά από αίτημα της ΔΕΣΚ έγινε συνεδρίαση της διοίκησης, με θέμα την αναδιάρθρωση του προεδρείου. Η ΔΕΣΚ είχε αναδειχτεί από τους εργαζόμενους σε πρώτη δύναμη, ωστόσο οι τρεις παρατάξεις την είχαν αποκλείσει από το προεδρείο.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, η ΔΕΣΚ πρότεινε ξανά αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο. Η ΔΑΚΕ αποχώρησε από τη συνεδρίαση, η ΠΑΣΚΕ επέμεινε να έχει τη θέση αυτή του προέδρου και η ΔΑΚΕ τη θέση του γραμματέα (αν και είχε αποχωρήσει), η δε ΑΠ μίλησε για αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ωστόσο αρνήθηκε να γίνει ψηφοφορία και πρότεινε να... γίνουν διαβουλεύσεις!

Η ΔΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα, να καταδικάσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού». Καταγγέλλει «τη συμπαιγνία των δύο παρατάξεων», αλλά «και τη βοήθεια που τους προσφέρει η ΑΠ», γιατί με τη στάση τους στη χτεσινή συνεδρίαση «δρομολόγησαν τις διαδικασίες για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του ΕΚΠ. Εκτακτο συνέδριο θα μπορούσε να συγκληθεί, μόνο αν το απασχολούσε η οργάνωση της πάλης και του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, σε μία περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ