Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τους τρομάζει η ταξική προοπτική

Στις σημερινές συνθήκες, που για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ και όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στρέφονται προς αυτό, τώρα που αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα και πιο πλατιά στο λαό ότι το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη ανατροπής, ο χυδαίος αντικομμουνισμός επιστρατεύεται για να δώσει χέρι βοήθειας στις δυνάμεις της υποταγής και στο ρόλο τους: Να εμποδιστεί το κίνημα, να μη στοχεύσει η αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας στην καρδιά του συστήματος. Στο ίδιο μοτίβο οξύνεται και ο χυδαίος αντικομμουνισμός στα αμφιθέατρα, με πρωταγωνιστές τα γνωστά δεκανίκια της σοσιαλδημοκρατίας, ιδιαίτερα - και όχι τυχαία - σε αυτό το γύρο Γενικών Συνελεύσεων όπου συζητιέται η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία.

Το «ΚΚΕ είναι επικίνδυνο κόμμα», λέγανε τα ΕΑΑΚ στην ομιλία τους στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, κατασκευάζοντας επιχειρήματα ότι το Κόμμα δήθεν σαμποτάρει τους αγώνες, δήθεν σπάει συνελεύσεις... Στον αγώνα που δίνουν χρόνια τώρα οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ για να μην αφυπνιστεί η νεολαία, αλλά να μένει εγκλωβισμένη σε «εναλλακτικές επιλογές» που κινούνται το πολύ μέχρι ...την αλλαγή διαχειριστή, έχουν συμπαραστάτη και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο συνδικαλιστής του ΣΥΝ στη Γενική Συνέλευση της ΑΣΟΕΕ εκτίμησε ότι η ΠΚΣ «είναι πιστή στα σεχταριστικά δόγματα και τον απομονωτισμό του ΚΚΕ», ότι «καλεί σε πορεία με κομματικά όργανα δείχνοντας και πάλι τη λογική που θέλει το κίνημα: Διασπασμένο, αδύναμο και υπό κομματική καθοδήγηση». Ως κλακαδόροι τα ΕΑΑΚ επανέλαβαν τα περί απομόνωσης...

Τελικά, με έναν βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση: Με το κεφάλαιο και τη λύσσα του να αποδείξει ότι ο καπιταλισμός είναι αέναος και οι νέοι πρέπει να κάνουν θυσίες για την πλουτοκρατία. Οπως ακριβώς ο συνδικαλιστής της ΔΑΠ στην ίδια συνέλευση, απευθυνόμενος στις δυνάμεις της ΠΚΣ και αναφερόμενος στη Σοβιετική Ενωση, υποστήριξε ότι «τα μοντέλα τα δικά σας πέθαναν». Την πληρωμένη απάντηση που πήρε από το αμφιθέατρο, θα την πάρουν όλοι όσοι συμπορεύονται μαζί του. Και θα την πάρουν στους δρόμους, στην πάλη, στο δυνάμωμα της ταξικής αντεπίθεσης. Γιατί «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».


Ε. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθειες εκφυλισμού των συλλογικών διαδικασιών(2009-01-15 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες της ΠΚΣ ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού(2009-01-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε αποφασισμένοι, πιο δυνατοί, πιο ώριμοι(2007-03-27 00:00:00.0)
Ποιος θέλει χώρια φοιτητές και σπουδαστές;(2006-06-14 00:00:00.0)
Για το φοιτητικό κίνημα(1997-11-05 00:00:00.0)
Οι άσπονδοι φίλοι των φοιτητών(1997-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ