Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Προωθούν τη λεηλασία του Ναυτικού Νοσοκομείου

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καταγγέλλουν τους σχεδιασμούς σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των ναυτεργατών

Η λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων παίρνει «σάρκα και οστά» και με τα σχέδια που έχουν στα σκαριά σε συμπαιγνία το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τη δημοτική αρχή Μελισσίων σε βάρος του Ναυτικού Νοσοκομείου (ΝΙΕΝ). Από τη μεταπολίτευση που το έκλεισαν, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνειδητά επιδόθηκαν σε πλιάτσικο σε βάρος της περιουσίας του για να αβαντάρουν τους ιδιώτες υποβαθμίζοντας συνολικά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ναυτεργατών και περιφρονώντας τις επαγγελματικές ασθένειες. Τώρα, η δημοτική αρχή Μελισσίων πατώντας στις φωτογραφικές διατάξεις του πρόσφατου νόμου 3622/2007 του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη, έρχεται να του δώσει τη χαριστική βολή. Του αλλάζει χρήση με προφανή στόχο την εμπορική του εκμετάλλευση.

Το όλο θέμα έδωσαν στη δημοσιότητα με δελτίο Τύπου τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ όπου καταγγέλλουν τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των ναυτεργατών και αναφέρουν ότι ο νόμος Βουλγαράκη άνοιξε το δρόμο «και δε γνωρίζουμε τι μεθοδεύσεις προώθησαν και προωθούν για να παραδώσουν το ΝΙΕΝ στα χέρια των ιδιωτών, με τον τεμαχισμό και αλλαγή χρήσης του». «Αποτελεί μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου - συνεχίζουν - η πρόσφατη απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Μελισσίων να εξουσιοδοτήσει το δικηγορικό γραφείο της κας Καρτάλου να γνωμοδοτήσει όσον αφορά το πολεοδομικό μέρος του κτιρίου και την αλλαγή χρήσης και μετατροπής του από ΝΙΕΝ σε πολυχώρο προς εκμετάλλευση».

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πλήρως τα σωματεία. Τον Δεκέμβρη του 2007 ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος 3622 του Γ. Βουλγαράκη ο οποίος, εκτός όλων των άλλων, στο άρθρο 21 διατυπώνει για το ΝΙΕΝ ότι «με απόφαση του ΥΕΝΑΠ επιλύεται κάθε διαφορά που ανακύπτει από τη χρήση του ακινήτου αυτού ολικώς ή μερικώς». Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο ΝΔ - ΣΥΝ, «στις αρχές του 2008 δημοσιεύτηκε ΦΕΚ με την αλλαγή του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου που αποφασίσαμε και διατυπώνουμε ότι τα νοσοκομεία όταν πάψουν να λειτουργούν ως νοσοκομεία προκρίνουμε χρήση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων»!

Στις 2 Οκτώβρη ο δήμαρχος εισηγήθηκε προς τα μέλη της Επιτροπής την έγκριση ανάθεσης στο γραφείο της δικηγόρου για διερεύνηση του πολεοδομικού και ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΝΙΕΝ, αλλά και στον δασολόγο Ν. Χλύκα, πρώην διευθυντή του υπουργείου Γεωργίας, τη... διερεύνηση συνολικά για τις δασικές εκτάσεις της περιοχής που αποτελούν το τελευταίο κομμάτι από το δάσος της Πεντέλης. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής η αγωνιστική παράταξη της ΔΑΣ αντέδρασε και καταψήφισε αυτούς τους σχεδιασμούς και ειδικά για το ΝΙΕΝ υπερασπίστηκε τη θέση των ναυτεργατικών συνδικάτων να λειτουργήσει το ΝΙΕΝ και να γίνει κλάδος επαγγελματικής ιατρικής.

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στο δελτίο Τύπου τονίζουν ότι «τα τυχοδιωκτικά τους σχέδια δεν πρέπει να περάσουν. Κάτω τα χέρια από το ΝΙΕΝ. Ολοι στον απεργιακό αγώνα στις 21 Οκτώβρη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ