Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην αντεπίθεση για την αύξηση του εργατικού λαϊκού εισοδήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις τράπεζες τονίζει τα παρακάτω:

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν την κρατική χρηματοδότηση και στήριξη του τραπεζιτικού κεφαλαίου που αποφάσισε η κυβέρνηση και προτείνουν με άλλες μορφές τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Το ταμείο εγγυήσεων των καταθέσεων να βρει πόρους από τα αμύθητα κέρδη που αποκόμισε τα προηγούμενα χρόνια το χρηματιστικό κεφάλαιο και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας.

Η εργατική τάξη, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλο είναι το ψέμα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των δικών τους αναγκών. Να απορρίψουν την πολιτική επιδομάτων φτώχειας. Να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας να αυξηθεί το εργατικό λαϊκό εισόδημα με αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, κατάργηση του ανατοκισμού στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων, απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας. Πάγωμα όλων των δανείων των ανέργων. Σύγχρονα κοινωνικά λαϊκά δικαιώματα.

Ο καπιταλισμός δεν εξυγιαίνεται ούτε με την κρατικοποίηση χρεοκοπημένων τραπεζών και επιχειρήσεων, ούτε με την εξαγορά τους από άλλους. Δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισής του που να μη φορτώνει και την κερδοφορία του κεφαλαίου και την κρίση στο λαό.

Απεγκλωβισμός τώρα από την πολιτική και την ιδεολογία των κομμάτων του κεφαλαίου και του "ευρωμονόδρομου". Λαϊκή συμμαχία με ισχυρό ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για λαϊκή εξουσία και οικονομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η νεολαία της Ευρώπης ενάντια στην ΕΕ, για μια ζωή με δικαιώματα!(2014-05-20 00:00:00.0)
Να δεχτεί μεγαλύτερο πλήγμα το λαβωμένο θηρίο(2008-10-26 00:00:00.0)
Για την ακρίβεια(2008-06-05 00:00:00.0)
Ληστεία του λαϊκού εισοδήματος(2007-12-01 00:00:00.0)
Στα χρόνια της σύγκλισης υπερδεκαπλασιάστηκε!(2004-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ