Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον κολομβιάνικο λαό

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον ΓΓ της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Κολομβίας

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, συναντήθηκε με τον Μιγκέλ Γκονζάλες, Γενικό Γραμματέα της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων της Κολομβίας που επισκέπτεται τη χώρα μας, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης(ΕΕΔΔΑ).

Στη συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Μ. Γκονζάλες ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη που παραδοσιακά δείχνει το αντιιμπεριαλιστικό και εργατικό κίνημα της Ελλάδας στο λαϊκό κίνημα Κολομβίας.

Υπογράμμισε τη μεγάλη συνεισφορά της διεθνιστικής αλληλεγγύης ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, που οι ΗΠΑ και η αντιδραστική κυβέρνηση Ουρίμπε κλιμακώνουν τις επιθέσεις και τις προβοκάτσιες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, συνδικαλιστών, οργανώσεων νεολαίας.

Ο Μ. Γκονζάλες αναφέρθηκε επίσης στην καμπάνια δυσφήμισης του αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων για ειρηνική έξοδο από τη σύγκρουση.

Κατήγγειλε την εισβολή της Κολομβίας στο Εκουαδόρ, την παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τις καθημερινές δολοφονίες συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών, τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σταματήσει το έργο της δικαιοσύνης σε βάρος κυβερνητικών παραγόντων, που υποθάλπουν τα αντιδραστικά παραστρατιωτικά «τάγματα θανάτου».

Αναφέρθηκε στις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή και στους αγώνες των εργαζομένων και των αγροτών, όπως και στις προσπάθειες του Δημοκρατικού Πόλου και άλλων δυνάμεων για ειρηνική, προς όφελος του λαού, έκβαση της σύγκρουσης, για μια δημοκρατική πορεία της χώρας.

Χαιρέτισε την εμφάνιση ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας καθώς και για τον αγώνα για την αποφασιστική απόκρουση των διώξεων, σε βάρος του κινήματος αλληλεγγύης στο λαό της Κολομβίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ