Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Καθαρό μήνυμα στους βαστάζους των μεγαλεμπόρων

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες για τις μεθοδεύσεις επέκτασης του ωραρίου από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον αντεργατικό σχεδιασμό της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας να προτείνει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά 10,5 ώρες εβδομαδιαίως - ενώ έχει «ανοιχτό» το θέμα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας - υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, έκαναν χθες στον Εμπορικό Σύλλογο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, άλλα ταξικά συνδικάτα και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων απαίτησαν να δουν τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, η οποία, όμως, επέλεξε να «κρυφτεί» με διάφορα προσχήματα. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι όσοι πήραν αυτήν την απόφαση που στρέφεται κατά των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματο-βιοτεχνών «θα το πληρώσουν ακριβά». Η χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας είναι μέρος των παρεμβάσεων των ταξικών δυνάμεων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και το αντιπάλεμα της απελευθέρωσης του ωραρίου. Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιούν και την πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή, 26 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Την πρόσκληση προς τα ΔΣ των σωματείων όλης της χώρας στους δυο κλάδους, συνυπογράφουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, το Σωματείο Εργαζομένων Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Ντία και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση LIDL Ν. Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ