Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πρόωρες εκλογές για τις 7 Δεκέμβρη

ΚΙΕΒΟ.--

Για τις 7 Δεκέμβρη ορίστηκαν οι πρόωρες εκλογές στην Ουκρανία, μία ημέρα μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου από τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βίκτορ Γιουστσένκο, καθώς απέτυχαν οι συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μήνα το κόμμα του Γιουστσένκο «Η Ουκρανία Μας» αποχώρησε από τον «πορτοκαλί» κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς η σύμμαχός του, πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, τάχθηκε υπέρ νομοσχεδίου του «Κόμματος των Περιοχών» και του ΚΚ Ουκρανίας, που περιόριζε τις προεδρικές εξουσίες.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος έχει κατηγορήσει την Τιμοσένκο ότι πρόδωσε τη χώρα για να επωφεληθεί η ίδια και υποστήριξε ότι η κήρυξη πρόωρων εκλογών είναι ένας τρόπος να προστατευτεί η δημοκρατία στη χώρα και τα εθνικά συμφέροντα.

Από τη μεριά της, η πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι το μόνο κίνητρο του Γιουστσένκο για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ήταν να φύγει η ίδια από την πρωθυπουργία, ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε πως η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αντισυνταγματική, πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και το κόμμα της «ΜΠΙΟΥΤ» θα προχωρήσει σε διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ