Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Παραδοχή ήττας»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το θάνατο 30 «ενόπλων» ανακοίνωσαν χτες οι κατοχικές αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, σε συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν τις «τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές», ενώ οι Ταλιμπάν κατηγορούνται για το θάνατο 10 αμάχων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», επιδεινούμενη κρίνεται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, στο προσχέδιο της σχετικής τους έκθεσης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και εγείρονται αμφιβολίες για το αν η τοπική κυβέρνηση δύναται να ανακόψει την εξάπλωση της επιρροής των Ταλιμπάν. Αντίστοιχη είναι και η άποψη του επικεφαλής των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Ζαν-Λουί Ζορζελέν, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο για τις κατοχικές αμερικανο ΝΑΤΟικές δυνάμεις να κερδίσουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

  • Τριάντα τρεις και όχι επτά είναι η νέα εκτίμηση των ΗΠΑ για τους νεκρούς αμάχους της επίθεσης στο χωριό Αζιζαμπάντ, στην επαρχία Χεράτ τον Αύγουστο, τη στιγμή που τα στοιχεία των ΗΕ και των αφγανικών αρχών κάνουν λόγο για 90 θύματα, μεταξύ των οποίων και 60 παιδιά...

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ