Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Να μην πάρουν πίσω την οικονομική ενίσχυση στους πυρόπληκτους

Επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

ICON

Την άμεση αναθεώρηση της απόφασης της κυβέρνησης που απαιτεί την επιστροφή των ενισχύσεων ή αποζημιώσεων από τους πυρόπληκτους της Ευβοίας, ζήτησε, με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

Ο Γ. Μαρίνος, σχετικά με τις έγγραφες ειδοποιήσεις για επιστροφή της οικονομικής ενίσχυσης των 3.000 ή 4.000 ευρώ που δόθηκαν σε πυρόπληκτους για τις ζημιές της πυρκαγιάς του 2007, επισημαίνει πως:

«Το Κόμμα μας έθεσε εξ αρχής το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης και της αποζημίωσης για κάθε πυρόπληκτο, χωρίς προϋποθέσεις, γνωρίζοντας ότι κατά κανόνα η φωτιά έπληξε εργατικές - λαϊκές οικογένειες που ζούνε στις πυρόπληκτες περιοχές ή διατηρούν σχέση με αυτές καλλιεργώντας τα κτήματα, φροντίζοντας τα ελαιόδεντρα ή τα άλλα δέντρα, προσβλέποντας ακόμα και σε ένα συμπληρωματικό εισόδημα».

Η σχέση αυτή, τονίζει, «συμβάλλει στη διατήρηση ενός αριθμού μονίμων αλλά και προσωρινών κατοίκων στα χωριά και ειδικότερα στα μικρά ορεινά χωριά και επιβάλλεται να ενθαρρυνθεί και να ενισχυθεί». Ο Γ. Μαρίνος όμως υπογραμμίζει πως «δυστυχώς, η απαίτηση επιστροφής της οικονομικής ενίσχυσης που δόθηκε αρχικά και η μη αποζημίωση καμένων ελαιόδεντρων, άλλων δέντρων και γενικότερα περιουσιακών στοιχείων επιφέρει οικονομικές συνέπειες και ενισχύει την εγκατάλειψη και την απομάκρυνση λαϊκών οικογενειών από τις πυρόπληκτες περιοχές».

Ετσι, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, «κατά τη γνώμη μας η απόφαση περί επιστροφής της οικονομικής ενίσχυσης από πυρόπληκτες λαϊκές οικογένειες είναι ανάγκη να αναθεωρηθεί και να σταματήσουν οι σχετικές πιέσεις που ασκούνται. Γιατί η πρακτική αυτή κάνει ζημιά, κάνει μεγάλη ζημιά π.χ. στις οικογένειες που χτυπήθηκαν από τη φωτιά και επιμένουν να διατηρούν κάποια κτήματα, δέντρα ή καλλιέργειες στα χωριά, μένοντας σε αυτά μια μεγάλη χρονική περίοδο ή πηγαινοερχόμενοι για να φροντίσουν τα δέντρα τους και τα εν γένει περιουσιακά τους στοιχεία».

«Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο», καταλήγει ο Γ. Μαρίνος. «Να αναθεωρηθεί η απόφαση που απαιτεί την επιστροφή των οικονομικών ενισχύσεων ή αποζημιώσεων από τους πυρόπληκτους και να σταματήσουν άμεσα οι πιέσεις. Σε περίπτωση που επιστράφηκαν χρήματα, να δοθούν πίσω στους πυρόπληκτους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ