Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ
Ενότητα και πάλη

Ευκαιρία για αντίσταση και αντεπίθεση είναι η απεργία στις 10 Οκτώβρη, δηλώνει το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Π. Τσίρκας, μιλώντας στο «Ρ»:

«Η κυβέρνηση προχωρά σε ολομέτωπη επίθεση, ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η απεργία στις 10 Οκτώβρη είναι μια ευκαιρία για αντίσταση και αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα - αγρότες, βιοτέχνες μικροεπαγγελματίες - σε κοινό μέτωπο δράσης, γιατί όλοι πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Η ανεργία, οι εργασιακές ανατροπές, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, που συνεχώς συρρικνώνονται είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους. Επιβάλλεται λοιπόν η συσπείρωση και η ενότητα σε ένα ευρύ προοδευτικό, κοινωνικό -λαϊκό μέτωπο δράσης και αντίστασης στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Μόνο έτσι θα αναχαιτίσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης και θ' ανοίξουμε το δρόμο για διεύρυνση των κατακτήσεων και αλλαγή των συσχετισμών δύναμης υπέρ των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων.

Ο αγώνας, ενάντια στην κυβέρνηση και τις υποτακτικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται να έχει και προοπτική. Γι' αυτό και το ΠΑΜΕ δείχνει και προς τα πού πρέπει να πάμε και μετά την απεργία της Τρίτης. Συνεχίζει με τη διοργάνωση στις 21 Οκτώβρη πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο Πεδίον του Αρεως. Συσπείρωση, Ενότητα, Αγώνας, Αντίσταση, Αντεπίθεση. Αυτός είναι ο δρόμος για το εργατικό λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ