Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων

Ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού - σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων -, καθηλωμένους μισθούς για τους γιατρούς και υγειονομικούς, οικονομικό «στραγγαλισμό» για τα δημόσια νοσοκομεία, εμβάθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των άγριων χαρατσιών που πληρώνουν οι ασθενείς την ώρα της ανάγκης, προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2009.

Οπως υπογράμμισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ο αντιπρόεδρος και στέλεχος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) Ηλίας Σιώρας, στο προσχέδιο προβλέπονται για το 2009 10 εκατομμύρια ευρώ για προσλήψεις, όπως και το 2008, που μεταφράζεται σε 750 προσλήψεις το μέγιστο πανελλαδικά, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 3.000 και οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι 25.000!

Ετσι, αποδεικνύονται «φούμαρα» οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας για 4.500 προσλήψεις. Ακόμα, διαιωνίζει τους μισθούς πείνας για τους υγειονομικούς, αφού προβλέπει αύξηση 4,5% - 5% που κινείται στα όρια του προϋπολογισμού. Αυξημένο κατά 4,9% είναι και το κονδύλι για τις εφημερίες, «εξασφαλίζοντας» ότι τα κονδύλια δε θα φτάσουν και για το 2009 - ήδη προκύπτουν σοβαρά προβλήματα με την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2008.

Ο Ηλ. Σιώρας υπογράμμισε ακόμα ότι κανένας γιατρός δεν πρέπει να υπογράψει για την εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας στα νοσοκομεία, όπως προβλέπει σχετική πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ καυτηρίασε τη «χλιαρή» στάση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) απέναντι και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να συμμετέχουν με πλαίσιο αντίστοιχο των πραγματικών αναγκών τους στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος και πιο συγκεκριμένα:

  • Στην αυριανή 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ - 11 π.μ) των γιατρών και των εργαζομένων σε Αθήνα και Πειραιά, με συγκεντρώσεις στα προαύλια των νοσοκομείων.
  • Στην 24ωρη απεργία στις 21 του Οκτώβρη.

Αμεσες λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου που διαρκώς οξύνονται διεκδικούν οι εργαζόμενοι και στον «Ευαγγελισμό», που κινητοποιούνται για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα. Οι εργαζόμενοι και γιατροί πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη νέα στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και πορεία προς τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ