Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Απαντά με μηνύσεις για τη σκανδαλώδη υπόθεση των ενοικίων

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά που αφορούν την περίεργη και σκανδαλώδη υπόθεση της μεσολάβησης εταιριών για την ενοικίαση των αιθουσών που στεγάστηκε η «Αθήνα 2004» στο Σίδνεϊ, στην οποία δημοσιεύματα εμπλέκουν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Αθήνα 2004» Π. Συναδινό . Ο τελευταίος, αντί όπως οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, δήλωσε χτες - κατά την προσφιλή απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική των κυβερνητικών στελεχών - ότι προσφεύγει στα δικαστήρια κατά της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».

Η εταιρία «Αθήνα 2004» με ανακοίνωσή της παραδέχτηκε επίσημα ότι το κόστος ενοικίασης των χώρων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σίδνεϊ και των σχετικών εργασιών διαμόρφωσής τους έφτασε τα 600 εκατ. δραχμές, δεν έριξε όμως κανένα φως στα περί επινοικίασης σε πολλαπλάσια τιμή. Συγκεκριμένα, έχει καταγγελθεί ότι τους χώρους του Μουσείου ενοικίασε η ελληνική εταιρία «ΕΠΑΘΛΟΝ» έναντι περίπου 100 εκατ. δραχμών, η οποία με τη σειρά της τα ενοικίασε στην αυστραλιανή εταιρία «ΑΡΡ» με την οποία ήρθε σε συμφωνία η «Αθήνα 2004». Σε μερίδα του Τύπου γράφτηκε επίσης ότι η εταιρία «ΕΠΑΘΛΟΝ» είναι κοινοπραξία εταιριών. Σε αυτήν συμμετέχει και η εταιρία «ΔΕΚΑΘΛΟΝ», με την οποία συνδέεται ο διευθύνων σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Π. Συναδινός. Ο τελευταίος με γραπτή δήλωσή του χτες χαρακτηρίζει ασύστολα ψεύδη όσα δημοσιεύονται σε βάρος του και αναφέρει ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη γιατί «επιδιώκεται σκόπιμα η σύνδεση του προσώπου μου με την εταιρία "ΕΠΑΘΛΟΝ ΑΕ" η οποία φέρεται αναμεμειγμένη στην υπόθεση».

Παραδέχεται πάντως ότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρίας «ΔΕΚΑΘΛΟΝ», από την οποία αποχώρησε, όπως λέει, το Μάη του 2000. «Η ΔΕΚΑΘΛΟΝ, συνεχίζει, ουδέποτε είχε οιασδήποτε μορφής εταιρική ή επαγγελματική σχέση με την εταιρεία ΕΠΑΘΛΟΝ. Το γεγονός αυτό μπορούσε πολύ εύκολα να εξακριβωθεί από την εφημερίδα (σ.σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ). Ως εκ τούτου, τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, εκτός από ψεύδη, είναι και δόλια και σκόπιμα. Το δημοσίευμα, συμπληρώνει ο Π. Συναδινός, με τον τίτλο του και το περιεχόμενό του, επιδιώκει να προσβάλλει την προσωπικότητά μου και να υπονομεύσει το κύρος μου ως διευθύνοντος συμβούλου της "Αθήνα 2004", με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εκπλήρωση των στόχων της εταιρείας. Η σκόπιμη παραπληροφόρηση, καταλήγει, και τα ασύστολα ψεύδη του κειμένου παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας, ηθικής και δεοντολογίας. Το λόγο πλέον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Χτες, η εταιρία «ΔΕΚΑΘΛΟΝ» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ουδέποτε συνήψε οιαδήποτε επαγγελματική ή εταιρική σχέση με την εταιρεία ΕΠΑΘΛΟΝ ΑΕ» και ισχυρίζεται ότι τα σχετικά δημοσιεύματα «υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες». Σημειώνει επίσης ότι «από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας ήταν ο κ. Πέτρος Συναδινός, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρία και ως μέτοχος και ως τεχνικό στέλεχος το Μάιο του 2000 όταν διορίστηκε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και έκτοτε δεν υπάρχει σχέση εταιρική ή επαγγελματική ανάμεσα στον Π. Συναδινό και στη ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ».

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ότι όσα ισχυρίζεται το ΔΣ «τεκμηριώνονται από όλα τα εταιρικά έγγραφα της ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ καθώς και από τα στοιχεία των αρμοδίων Δημοσίων Υπηρεσιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ