Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΒΡΟΥ
Παραδίνουν δημοτική έκταση στη Μητρόπολη

Την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τραϊανούπολης, με την οποία παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης δημοτική έκταση για την ανέγερση Γηροκομείου - Νοσοκομείου, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Εβρου. Οπως εξηγεί, η αντίθεσή της αυτή στηρίζεται στις δίκαιες και βάσιμες αντιρρήσεις κατοίκων της περιοχής, που για το σκοπό αυτό κατέθεσαν σχετική προσφυγή στην Περιφέρεια, υποστηρίζοντας ότι η έκταση αποτελεί περιουσία του Δημοτικού Σχολείου Αριστίνου.

Πρόκειται για έκταση 33,5 στρεμμάτων, που περιήλθε στο Δήμο Τραϊανούπολης και, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα μπορούσε να το δωρίσει κατ' εξαίρεση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για την ανέγερση εργατικών κατοικιών. Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντιώθηκαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Ας αναλογιστούν, λοιπόν, όσοι έχουν την αντίθετη άποψη με εμάς, τι θα σήμαινε για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, εάν κτίζονταν στη συγκεκριμένη έκταση εργατικές κατοικίες. Η επίκληση αναγκών για νέο Γηροκομείο είναι προσχηματική. Αν πραγματικά καταγράφονται τέτοιες ανάγκες και ειδικά στην περιοχή αυτή, υπεύθυνο είναι να τις αξιολογήσει και να τις υλοποιήσει το κράτος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ