Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά σύσκεψη για την απεργία

Την Τρίτη, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος». Αναγκαία η συμμετοχή όλων των συνδικαλιστών και αγωνιστών

Σε διάταξη απεργιακής μάχης με αιχμή τα ΒΑΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση θέτει τις δυνάμεις του το ΠΑΜΕ. Οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συντονισμένη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία. Αμεσα αναμένεται και η κήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, καθώς χτες η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την 21η Οκτώβρη σαν ημερομηνία της κοινής απεργιακής κινητοποίησης με τον ιδιωτικό τομέα.

Για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, αλλά και για την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων απέναντι στα γενικότερα προβλήματα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη την Τρίτη 7 Οκτώβρη, στις 6.00 μ.μ., στο θέατρο «ΑΚΑΔΗΜΟΣ» (Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας). Η παρουσία όλων των αγωνιστών συνδικαλιστών είναι απαραίτητη, μπροστά στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης και της αναγκαίας ταξικής απάντησης από τους εργαζόμενους.

Με κλιμάκωση του αγώνα ώστε να μην περάσει το πετσόκομμα των ΒΑΕ απαντούν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι από τα σωματεία και τους εργασιακούς χώρους της περιοχής, τονίστηκε η ανάγκη αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στην εισήγησή του ο Νίκος Ξουράφης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, τόνισε την ανάγκη να αναδειχτούν και να καταδικαστούν οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, αλλά και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.

Την ερχόμενη Τρίτη η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνει στις 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης για το επιχειρούμενο πετσόκομμα των ΒΑΕ. Παράλληλα, προγραμματίζονται απεργιακή κινητοποίηση και συνελεύσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Τέλος, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πρόσθεσε την ομόφωνη απεργιακή της απόφαση στις ήδη υπάρχουσες από τις ταξικές δυνάμεις. Με θέμα την οργάνωση της απεργίας και άλλα ζητήματα του κλάδου, στις 5 Οκτώβρη, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων καλεί σε γενική συνέλευση, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος, στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ