Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΕΤΑΝΕΤ: Σε συγκέντρωση έξω από το εκθετήριο της εταιρείας στην Κηφισιά (Τατοΐου 163 - κόμβος Βαρυμπόμπης), στις 9 π.μ., προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ομίλου ΒΕΤΑΝΕΤ (δομικά έργα, προκατασκευές κλπ.), επειδή πάνω από 100 άτομα μένουν απλήρωτα μέχρι και τέσσερις μήνες. Στις 11 π.μ. οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στην έδρα του Ομίλου (Αυγής 53 και Ποταμού).

ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη 8 Οκτώβρη 2008 οι εργαζόμενοι των δομών Πρόνοιας της Αττικής. Καταγγέλλουν τη συνεχή υποχρηματοδότηση και πλήρη απαξίωση των δομών Πρόνοιας, την παράδοση του ευαίσθητου χώρου στους ιδιώτες και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση πραγματοποιεί την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας. Από τη συνέλευση θα εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή που θα πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του σωματείου, η ημερομηνία διεξαγωγής των οποίων θα αποφασιστεί στη συνέλευση.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του, την Τετάρτη, 8 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: Στο ξήλωμα των καμερών από το χώρο εργασίας προχώρησε η κοινότητα Βαρνάβα ύστερα από τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων και την παρέμβαση του Συλλόγου Κοινοτικών Υπαλλήλων του Νομού Αττικής. Προχτές, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, ο Σύλλογος με την παρουσία εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Κοινότητας απαιτώντας να ξηλωθούν οι κάμερες. Οπως και έγινε αμέσως μετά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία - προχτές Τετάρτη - για τον αντιασφαλιστικό νόμο Πετραλιά. Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και μια σειρά άλλων αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Εθνική Ασφαλιστική» (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας), στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεών τους που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνονται σήμερα. Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στο σχέδιο της διοίκησης της τράπεζας να αναζητήσει «στρατηγικό επενδυτή» για την «Εθνική Ασφαλιστική», προκειμένου να αποκομίσει ακόμα περισσότερα κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει τη μείωση των καταστημάτων της «Εθνικής Ασφαλιστικής», από 45 σε πέντε, και τη μείωση του προσωπικού.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Με ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και της παράταξης που στηρίζεται από τη ΝΔ, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση, την περασμένη Τρίτη, για κατάργηση των τριών δημοτικών επιχειρήσεων μέσω της μετατροπής τους σε μία Ανώνυμη Εταιρεία και σε μία Κοινωφελή, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντεργατικού - αντιλαϊκού Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Η απόφαση αυτή ρίχνει σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας τους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ δεν αποκλείονται και απολύσεις. Οι εργαζόμενοι μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους απαιτούν κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και μεταφορά των εργαζομένων και των αρμοδιοτήτων τους στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ