Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προετοιμασίες «Θεάτρου Τέχνης»

Την καλύτερη (καλλιτεχνικά - εμπορικά) χρονιά του «Θεάτρου Τέχνης» τα τελευταία τέσσερα χρόνια χαρακτήρισε το 2007-2008 ο καλλιτεχνικός διευθυντής Διαγόρας Χρονόπουλος, σημειώνοντας ότι σήμερα τα χρέη είναι ελάχιστα. Ο Δ. Χρονόπουλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί λήξης της θητείας του, είπε ότι δεν υπάρχει θητεία (δεν είναι διορισμένος από το υπουργείο). Σχετικά με την πρόταση του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου - Χορού να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την επιχορήγηση του «ΘΤ» με 1.200.000 ευρώ, είπε ότι το ΔΣ του θεάτρου θα αναμένει ολοκληρωμένη πρόταση του ΕΚΕΘΕΧ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΕΘΕΧ με την πρόταση περί προγραμματικής σύμβασης «φωτογραφίζει» δύο πρόσωπα που θέλει να διορίσει στο «τιμόνι» του «ΘΤ». Προς τι άραγε, αυτό το αιφνίδιο «ενδιαφέρον» του ΥΠΠΟ, ενώ δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του;

Το φετινό ρεπερτόριο περιλαμβάνει δύο επαναλήψεις, δύο συμπαραγωγές, μια φιλοξενία («Ο Μαρξ στο Σόχο»), μια παιδική παράσταση («Ο Μολυβένιος στρατιώτης» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, σκηνοθεσία Δημήτρης Δεγαΐτης) και επτά νέες παραγωγές.

Στο «Υπόγειο»: «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν και «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού (20/10). «Ηθοποιοί» του Γιώργου Σκούρτη, γραμμένο για το χώρο του «Υπογείου». Σκηνοθεσία: Θόδωρος Γράμψας. Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Μάνος Ζαχαράκος, Ελένη Δαφνή (6/11). «FEEL GOOD» του Alistair Beaton. Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος (5/2/2009). «Ο Μαρξ στο Σόχο» του Χάουαρντ Ζιν, με τον Αγγελο Αντωνόπουλο (2/2/2009).

Θέατρο οδού Φρυνίχου: «Αθήνα - Μήλος π.Χ.» του Αυγερινού Φραγκούλη. Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης (30/10). «ΝευρΟδύσσεια "και σάμπως όνειρο η ψυχή γυρίζει"». Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου (11/11). «Καημός» του Καρόλου Κουν. Νεανικό ποίημα του Καρόλου Κουν. Θα ερμηνεύει κάθε Δευτέρα και Τρίτη διαφορετικός ηθοποιός - παλαιότερος και νεότερος του «Θεάτρου Τέχνης». Ανάμεσά τους οι: Κώστας Καζάκος, Αιμίλιος Χειλάκης, Χρήστος Λούλης, Μάνια Παπαδημητρίου. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη (19/1/2009). «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» του Πιερ Καρλέ ντε Σαμπλέν Μαριβό. Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης. Σκηνοθεσία: Εύης Γαβριηλίδης (29/1/2009). «Γέννεσις 2» του Ιβάν Βιριπάεφ, από το θίασο «Κανιγκούντα». Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης (Μάρτης 2009).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ