Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΒΑΕ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι εργατικοί αγώνες

Απεργία από τους Ηλεκτροτεχνίτες, τους Λιθογράφους και άλλες ειδικότητες εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, την 1η του Οκτώβρη. Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Οι ταξικές δυνάμεις έχουν καθοριστική συμβολή στην κλιμάκωση της μάχης ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ και την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης
Οι ταξικές δυνάμεις έχουν καθοριστική συμβολή στην κλιμάκωση της μάχης ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ και την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης
Σταθμό στη δράση των ηλεκτροτεχνιτών ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση των ΒΑΕ, αλλά και εφαλτήριο για κλιμάκωση των ταξικών αγώνων συνολικά για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελεί η 24ωρη απεργία του κλάδου, την Τετάρτη 1 του Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι στην εγκατάσταση, στους ανελκυστήρες, στα πλοία, στα ξενοδοχεία, στα εναέρια και τα υπόγεια δίκτυα, στη βιομηχανία και στα καταστήματα, απεργούν με απόφαση των ταξικών τους συνδικάτων, της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής και του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Επισκευών και Εγκαταστάσεων Πλοίων Αττικής και Νήσων.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής συγκαλεί τη Γενική Εκλογοαπολογιστική της Συνέλευση, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισαν οι Ενώσεις των Εργαζομένων στο χώρο του Τύπου για την ίδια μέρα, με αφορμή την ολοκλήρωση, την 1η του Οκτώβρη, της δεύτερης φάσης της αντιασφαλιστικής ενοποίησης των Ταμείων, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Καλεί τους Λιθογράφους σε προσυγκέντρωση στα γραφεία του Σωματείου, στις 11.30 π.μ.

Παράλληλα, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργία με αιχμή τα ΒΑΕ, σε ανοιχτή ημερομηνία. Τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου και Αγρινίου πρόσθεσαν τις δικές τους αποφάσεις στο απεργιακό μέτωπο. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για τα ΒΑΕ συνεχίζονται τις επόμενες μέρες:

  • Στις 2 Οκτώβρη συγκέντρωση διοργανώνει η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Την ίδια μέρα, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και συνδικαλιστές σε πλατιά σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Στις 5 Οκτώβρη, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων καλεί σε γενική συνέλευση, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος, στις 11 π.μ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων:

  • Σήμερα Σάββατο, στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
  • Δευτέρα, 29/9, και Τρίτη, 30/9, στην Εγνατία οδό (Γιάννενα - Μέτσοβο).
  • Τρίτη, 30/9, και Τετάρτη, 1/10, στα έργα ΕΡΓΟΣΕ Αίγιο - Κιάτο και στις σήραγγες Αρτεμισίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ