Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
Διεκδικεί 53.000 στρέμματα στη Σιθωνία!
  • Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ
  • Η Διπλή Σύναξη του Αγίου Ορους δηλώνει πως δέχεται έλεγχο, αλλά διεκδικεί ό,τι της άφησαν οι «Αγιοι Πατέρες και κτήτορες των Μονών»!

Ενημέρωση για την Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε αυτή τη βδομάδα στη Βουλή και γενικότερα για τις θέσεις σχετικά με το πρόβλημα της διεκδίκησης και παραχώρησης δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων στις μονές του Αγίου Ορους, έκανε αντιπροσωπεία της ΚΟ Θεσσαλονίκης και της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, με την παρουσία της Σοφίας Καλαντίδου, βουλευτή του Κόμματος, στη διάρκεια περιοδείας χτες το βράδυ στο Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η Μονή Ξενοφώντος, επικαλούμενη κάποια χρυσόβουλα και μολυβδόβουλα αυτοκρατόρων, τα οποία όμως δεν έχει παρουσιάσει, αφού, όπως λέει, «κάηκαν» σε κάποιες πυρκαγιές, διεκδικεί 53.000 στρέμματα στη Σιθωνία. Μάλιστα, πολλές από αυτές τις εκτάσεις τις είχε πουλήσει παλαιότερα σε μεγάλες επιχειρήσεις και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

«Με αυτές τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κινήθηκαν στη γενική γραμμή της ΕΕ, εμπορευματοποιείται η γη, ώστε να εξυπηρετηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Παράλληλα, βάζουν σε καθεστώς ομηρίας χιλιάδες βιοπαλαιστές, που έχτισαν ένα σπίτι για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες τους», τόνισαν τα μέλη της αντιπροσωπείας. Πρόσθεσαν ότι τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης και δασικών εκτάσεων, που ανήκουν στο δημόσιο, αποτελούν λαϊκή περιουσία και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τις παραχωρήσει και κανείς να τις διεκδικήσει.

Ανακοίνωση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Ορους

Μπροστά στη γενική κατακραυγή, χτες, συνεδρίασε η Εκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη και με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το Αγιον Ορος δέχεται τις διαδικασίες ελέγχου της νομιμότητος και αποκαταστάσεως κάθε παρατυπίας σχετικά με οικονομικές συναλλαγές, τη νομική και οποιαδήποτε άλλη πτυχή του θέματος». Ενώ καταδικάζει «κάθε πράξη που τυχόν θα αποδεικνυόταν αξιόμεμπτη». Ωστόσο, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δε διαπραγματεύονται ό,τι παρέλαβαν «από τους Αγίους Πατέρες και τους κτήτορες των Ιερών Μονών».

Επίσης, με δηλώσεις του, χτες, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου έκανε γνωστό ότι η μονή προσφέρεται να επιστρέψει το ακίνητο της Ουρανούπολης στην κυριότητα του δημοσίου, είτε με ανταλλαγή του με οποιοδήποτε άλλο ισάξιο ακίνητο του δημοσίου, είτε με επιστροφή στην κυριότητα της μονής της έκτασης στη λίμνη Βιστονίδα. Αντίστοιχη επιστροφή στην προτεραία κατάσταση προτείνει η μονή για όλες τις εκτάσεις που αντηλλάγησαν, εφόσον αυτές δεν έχουν περάσει στην ιδιοκτησία τρίτων...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετατρέπονται σε «φιλέτα» για τις μπίζνες του κεφαλαίου(2010-12-24 00:00:00.0)
Σε εκφυλισμό οδηγείται η διερεύνηση του σκανδάλου(2009-01-20 00:00:00.0)
Ετεροχρονισμένη ανάκληση ...σκοπιμότητας(2008-10-04 00:00:00.0)
Εισαγγελική παρέμβαση για παραχωρήσεις κι ανταλλαγές εκτάσεων του δημοσίου(2008-09-09 00:00:00.0)
Περί «ιερών» και άλλων εκχωρήσεων...(2008-09-07 00:00:00.0)
«Εγκλημα» η τσιμεντοποίηση στο Πόρτο Καρράς(2007-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ