Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Πυγμή» προς τους εργαζόμενους και το λαό

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει γρήγορα τις «μεταρρυθμίσεις», που κατεδαφίζουν τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, το κυρίαρχο μήνυμα από τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ

Προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα θα δείξει την «πυγμή» του από τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής, εκφράζοντας εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει γρήγορα και αταλάντευτα τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός, με την πολυδιαφημισμένη ομιλία του, θα υποστηρίξει με πάθος το μονόδρομο της κυρίαρχης πολιτικής και θα ζητήσει να κριθεί η κυβέρνησή του με βάση τις «επιδόσεις» της σε αυτήν την πορεία και όχι από την «παραπολιτική». Στη βάση αυτή θα ζητήσει συστράτευση από τα κομματικά στελέχη και τους βουλευτές, ενώ αναμένεται να στείλει μήνυμα και προς τους «διαφωνούντες» για τη ζημιά που κάνουν με τις καθημερινές δηλώσεις τους.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης και διευκόλυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης, αναμένεται να αποσαφηνίσει ότι δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, αλλά και να αποκρούσει «το κλίμα σκανδαλολογίας». Προκειμένου να γίνει πιο αντιληπτό το μήνυμα πυγμής θα κάνει συγκεκριμένες αναφορές στις «μειοψηφίες» και τους «βολεμένους» που αντιδρούν στις «αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις, δείχνοντας τους εργαζόμενους στην «Ολυμπιακή» ή τους εργαζόμενους στα τελωνεία. Δε θεωρείται τυχαίο ότι, παραμονή της συνεδρίασης της ΚΕ της ΝΔ, έσπευσε να σύρει στα δικαστήρια τους τελωνειακούς, ζητώντας παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

Η πρόκληση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, βρίσκεται στην «πραγματική πολιτική» όπου η κυβέρνηση δίνει καθημερινά τη μάχη. Οπου «πραγματική πολιτική» είναι το άνοιγμα νέων μετώπων στο διαρκή πόλεμο κατά των εργασιακών δικαιωμάτων. «Αποκαλυπτικές» είναι οι διευκρινίσεις που έδωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος: «Μας ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη», είπε, και για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών έσπευσε να συμπληρώσει: «Πραγματική πολιτική είναι η απόφαση για τους ειδικούς λογαριασμούς, η οποία έχει επιφέρει αυτή την αντίδραση από μια ομάδα εργαζομένων. Πραγματική πολιτική είναι και η συνέχιση της υπόθεσης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Πραγματική πολιτική είναι η εξυγίανση του ΟΣΕ. Πραγματική πολιτική είναι η συνέχιση, στο χρονικό πλαίσιο που έχουμε θέσει, της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων». Ανέφερε ακόμα την Υγεία και την Παιδεία, αλλά και όλους τους τομείς «που δίνουν απαντήσεις καθημερινά οι υπουργοί της κυβέρνησης»...

Ο Θ. Ρουσόπουλος απέκλεισε τόσο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών όσο και ενός επικείμενου ανασχηματισμού, ενώ σε ό,τι αφορά τις βολές που δέχεται ο ίδιος από στελέχη του κόμματος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να ασχολούμαι κάθε μέρα με τη φαντασία και τις φαντασιώσεις κανενός», διαψεύδοντας τα περί παραίτησής του.

«Κάθε κυβέρνηση, έτσι και αυτή, περνά μια δύσκολη στιγμή. Ο πρωθυπουργός έχει όλες τις αναλύσεις και τα δεδομένα και θα λάβει τις αναγκαίες και ικανές αποφάσεις με τη συμπαράσταση όλων μας», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, σε ερώτηση αν θα γίνει και αν κρίνεται απαραίτητος ο ανασχηματισμός.

«Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική ατζέντα», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης, επικαλούμενος τόσο την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» όσο και «τις άλλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες για το χωροταξικό, το ασφαλιστικό και για άλλα μεγάλα θέματα». Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση, όπως είπε, έχει πολλή δουλειά να κάνει.

«Το αυτονόητο» δήλωσε ότι αναμένει από τη σημερινή συνεδρίαση ο Α. Σπηλιωτόπουλος, δηλαδή «να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά ότι ο κύριος εχθρός μας είναι τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος κι εμείς έχουμε νωπή λαϊκή εντολή να προχωρήσουμε μπροστά και να "τσακωνόμαστε" με τα προβλήματα και, φυσικά, όχι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας».

Ωστόσο το άσχημο κλίμα που υπάρχει στη βάση της ΝΔ επιχειρούν να εκφράσουν ορισμένα κομματικά στελέχη. Ο γνωστός γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής Θ. Κοκκινούλης διαπίστωσε αίφνης ότι «αυτό το κόμμα που μας κυβερνάει τώρα δεν είναι αυτό που ψηφίσαμε εμείς»!.. Και έσπευσε (μιλώντας στο «Φλας») να δώσει εξηγήσεις: «Δυο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν: ή δεν έχει πολιτική, ή αυτοί οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης των θεμάτων, δηλαδή οι υπουργοί, είναι ανίκανοι». Γι' αυτό, ως πρώτο βήμα, πρότεινε να γίνει ένας ανασχηματισμός «και αν τελικά δεν επιτευχθεί τίποτα, να σηκωθούμε να φύγουμε γιατί δεν έχουμε πολιτική, και να μην ταλανίζουμε τον κόσμο»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ