Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΚΥΜΙΑ

ΤΡΕΜΕ ...ΤΣΙΠΡΑ: «Στην ουσία έχουμε τη "συστημική κρίση" ενός συγκεκριμένου τύπου "τουρμπο-καπιταλισμού" του ρίσκου, όπου τα χρηματιστήρια λειτουργούν σαν καζίνα (...) είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σαρκοζί ζήτησε "ρυθμιζόμενο καπιταλισμό"» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ...ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ! «Είτε εθνικοποιούμε τις τράπεζες, είτε εθνικοποιούμε τα ενυπόθηκα δάνεια. Αλλιώς όλοι θα καούν. Ανεύθυνοι άνθρωποι εξέθρεψαν αυταπάτες λέγοντας πως η κρίση αυτή δεν αφορά παρά τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου. Ομως έχουμε προβλήματα και με τις πιστωτικές κάρτες, τα φοιτητικά δάνεια, τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, τις ενυπόθηκες εμπορικές πιστώσεις, το χρέος των επιχειρήσεων και τα δάνεια που χρηματοδότησαν τις εξαγορές επιχειρήσεων» (ο Νουριέλ Ρουμπινί, καθηγητής Οικονομικών, Νιου Γιορκ Τάιμς / ΤΑ ΝΕΑ).

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ: «Στην καρδιά της σημερινής κρίσης βρίσκεται η έλλειψη κεφαλαίων σε ολόκληρο το οικονομικό σύστημα. Χωρίς αυτά τα κεφάλαια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο τους (...) υπάρχουν τρόποι ώστε το κράτος να εισφέρει κεφάλαια στις τράπεζες χωρίς να καταφύγει σε εθνικοποιήσεις» (ο Ντομινίκ Στρος - Καν, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου / Le Monde / TO BHMA).

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ «ΜΠΕΪ ΓΟΥΟΤΣ»: «Ιστορικοί και αναλυτές επιμένουν ότι η αμερικανική αυτοκρατορία βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται ικανούς διασώστες (...) αν ο νέος πρόεδρος αποφασίσει απλώς να κυβερνήσει, κι αν τα παθήματα δε γίνουν μαθήματα, η εγγενής αλαζονεία και απληστία του συστήματος θα επιταχύνει την παρακμή της υπερδύναμης» (η Ρ. Μασούρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ