Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Σοβαρά προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα τα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Δραπετσώνας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Ερώτησή τους πιο συγκεκριμένα σημειώνονται τα παρακάτω:

«Στο Δήμο της Δραπετσώνας λειτουργούν τρεις προνοιακές δομές. Δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί και ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης.

Από την 01/09/2008 οι δομές αυτές πέρασαν σε πρόγραμμα λειτουργίας της Εργατικής Εστίας. Αυτή η εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν έξω από αυτές τις δομές λαϊκά στρώματα που δεν ανήκουν στο ΙΚΑ, όπως άνεργα ζευγάρια, μετανάστες, υπάλληλοι του Δημοσίου και αυτοαπασχολούμενοι και να δίνονται χρήματα στους ιδιώτες και με τη μέθοδο των κουπονιών από την Εργατική Εστία αλλά και με το ότι σπρώχνονται προς αυτούς όσοι δεν τους δίνεται πρόσβαση.

Η συρρίκνωση του αριθμού των βρεφών που δικαιούνται αυτήν την πρόνοια, είχε με τη σειρά του σαν αποτέλεσμα να πάρει ο Δήμος απόφαση να κλείσει ο ένας βρεφονηπιακός σταθμός και 9 εργαζόμενοι να πεταχτούν στο δρόμο. Η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται να συμπληρωθεί και από την απόφαση του Δήμου για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παραχώρησαν μια σειρά αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τα αναγκαία κονδύλια, αφήνοντας τους δήμους να ψάχνουν την αναγκαία χρηματοδότηση είτε μέσω προγραμμάτων της ΕΕ με ημερομηνία λήξης είτε μέσω της διεύρυνσης της ανταποδοτικότητας στους εργαζόμενους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει:

-- Για την άμεση λειτουργία και των δύο βρεφονηπιακών σταθμών;

-- Για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι των σταθμών τη δουλειά τους;

-- Για να καλύπτονται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά της περιοχής χωρίς προϋποθέσεις;

-- Για να μην επιβληθούν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ