Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Κοκορομαχίες υποκρισίας από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ κατήγγειλε και στη Βουλή την υποκριτική στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί, ενώ εφάρμοσαν με τον ίδιο ζήλο τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της ΕΕ, τώρα ανταλλάσσουν μεταξύ τους άσφαιρα πυρά

Οι δύο ένοχοι για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) επιχείρησαν χθες να στήσουν στη Βουλή ένα σκηνικό αντιπαράθεσης, στην προσπάθειά τους να κρύψουν την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από το ότι τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ έκαναν και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να απαξιώσουν και να πουλήσουν την «Ολυμπιακή», όπως επιτάσσουν οι εντολές της ΕΕ, τις οποίες και οι δύο συνυπογράφουν. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος σχολίασε καυστικά ότι η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων, στην ουσία, είναι «κοκορομαχίες και αντιπαραθέσεις με νεροπίστολα», αφού και οι δύο «έχετε την ίδια πολιτική, γιατί και οι δύο προσκυνάτε την ίδια θεότητα, την ΕΕ και τις πολιτικές της».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι η βασική αιτία για την τωρινή εξέλιξη είναι τα ελλείμματα της «Ολυμπιακής», τόνισε ότι πρόκειται για μύθο. Οπως εξήγησε στη συνέχεια, ο μοναδικός λόγος «είναι η υποταγή στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, είναι οι πολιτικές της ΕΕ, είναι η συνένοχη και συνυπεύθυνη στάση που έχετε (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) απέναντι στη Συνθήκη του Λουξεμβούργου και την Ενιαία Πράξη που έχει αποφασιστεί από το 1987 και καθορίζει τα ζητήματα των αερομεταφορών». Ο λόγος που πουλάτε την «Ολυμπιακή», συνέχισε ο Γ. Μαυρίκος, είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο πουλήσατε τα λιμάνια, τους δρόμους, τις παραλίες, τα δάση, τα ναυπηγεία, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, αφού κατευθύνεστε από αυτά που ψηφίσατε σοσιαλδημοκράτες και νεοσυντηρητικοί σε επίπεδο ΕΕ.

Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι με την ιδιωτικοποίηση θα δεχτεί πλήγμα η ασφάλεια στις αερομεταφορές, αφού - όπως δείχνει η εμπειρία - οι ιδιωτικές εταιρείες που θεοποιούν το κέρδος έχουν τα περισσότερα ατυχήματα. Σχολιάζοντας τις θέσεις που ανέπτυξε για το θέμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος, τόνισε ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια να βγάλει λάδι τις ευθύνες της ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στους εργαζόμενους στην «Ολυμπιακή» είπε ότι θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση, που εκείνη την ώρα έκαναν στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι.

Καταλήγοντας, είπε ότι το ΚΚΕ προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα μεταφορών, στον οποίο η «Ολυμπιακή» θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και με ένα σιδηροδρομικό, οδικό, αλλά και ακτοπλοϊκό δίκτυο τέτοιο που να εξασφαλίζει αξιόπιστη, σταθερή και φθηνή μεταφορά για τον ελληνικό λαό.

Κατά τη διάρκεια του δικομματικού σόου των δύο υπευθύνων για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής», ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι ο εθνικός αερομεταφορέας δεν μπορεί να γίνει κερδοφόρος και η λύση είναι η αποκρατικοποίηση, αφού κάθε άλλη λύση προσκρούει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επανέλαβε τα όσα έχει ισχυριστεί κατά καιρούς ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και είπε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν στο παρελθόν να ιδιωτικοποιήσουν την «Ολυμπιακή», χωρίς, όμως, επιτυχία.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις τους, υπό το βάρος των γνωστών πολιτικών των κυβερνήσεών τους για την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» και χωρίς να αμφισβητούν στην ουσία το ξεπούλημά της, έκαναν λόγο για συμφωνία εν κρυπτώ της κυβέρνησης με την ΕΕ, που δεν είναι συμφωνία εξυγίανσης, αλλά «το πιστοποιητικό θανάτου της εταιρείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ