Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΝΗΘΑ
Δράση για την προστασία του βουνού

Συγκροτήθηκε επιτροπή από πολλούς φορείς και αποφασίστηκε ένα πλαίσιο δράσεων για το επόμενο διάστημα

Από τη σύσκεψη που κατέληξε στη συγκρότηση της επιτροπής «Δράση για την προστασία της Πάρνηθας»
Από τη σύσκεψη που κατέληξε στη συγκρότηση της επιτροπής «Δράση για την προστασία της Πάρνηθας»
Στη συγκρότηση επιτροπής με τίτλο «Δράση για την προστασία της Πάρνηθας» από πολλούς φορείς και με ένα πρώτο πλαίσιο δράσεων κατέληξε η σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Μενίδι την περασμένη Κυριακή, μετά από πρωτοβουλία στελεχών μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων των όμορων δήμων της Πάρνηθας.

Το κάλεσμα που είχε απευθύνει η επιτροπή πρωτοβουλίας για διεύρυνσή της και συντονισμό της δράσης για την προστασία της Πάρνηθας από την εμπορευματοποίηση, μετά και την πρόσφατη έγκριση του ΣτΕ του τροποποιημένου ΠΔ, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Ηταν πολλοί οι εκπρόσωποι και στελέχη φορέων των όμορων δήμων της Πάρνηθας που συμμετείχαν στη σύσκεψη και στις παρεμβάσεις τους επιβράβευσαν την πρωτοβουλία και δήλωσαν τη συμμετοχή τους.

Ο Χρήστος Κολοβός, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής, επισήμανε, μιλώντας στη σύσκεψη: «Οι μεγάλοι επενδυτές με αρωγό τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τα νομοσχέδια και τα Προεδρικά Διατάγματα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, δεν κρύβουν τη βιασύνη τους για την αξιοποίηση του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου, με μοναδικό γνώμονα το δικό τους συμφέρον και την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε όμως έτσι ασύδοτα να καταστρέφουν χωρίς να λογαριάζουν τίποτα την ποιότητα της ζωής μας. Γι' αυτό πήραμε πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε επιτροπή διάσωσης της Πάρνηθας, για να συντονίσουμε τη δράση μας, απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή». Ο Χρ. Κολοβός αναφέρθηκε στην πορεία του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι το πρόσφατο τροποποιημένο που προβλέπει τη δημιουργία Τεχνολογικού Βιομηχανικού Πάρκου, Κατασκηνώσεων και Φορέα Διαχείρισης του Κτήματος Τατοΐου.

«Είμαστε αντίθετοι και σ' αυτό το ΠΔ γιατί κινείται στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικότητας και του κέρδους και δεσμευόμαστε να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του αγώνα», τόνισε.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικότερα στο Τεχνολογικό Πάρκο που θέλει να στήσει η πολυεθνική εταιρεία «Τεχνόπολις» και όπως σημείωσε θα καταστρέψει όλη την ανατολική πλευρά της Πάρνηθας στη θέση Δροσοπηγή. Οπως τόνισε: «Το ιστορικό της επένδυσης αυτής, ξεκινά το 2001 και προωθείται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αγνοεί τον εργαζόμενο και τη φύση».

Η σύσκεψη ενέκρινε και το πρώτο πλαίσιο κινητοποιήσεων και δράσεων που προβλέπει:

  • Να μπει το ζήτημα του ΠΔ για συζήτηση σε όλα τα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια με στόχο την απόρριψή του.
  • Παράσταση της Επιτροπής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μη υπογραφή του ΠΔ καθώς και στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.
  • Επεξεργασία κειμένου για πλατιά συλλογή υπογραφών ενάντια στο ΠΔ.
  • Αγωνιστική παρουσία της Επιτροπής έξω από το Καλλιμάρμαρο με πανό και το κείμενο υπογραφών στη συναυλία για την Πάρνηθα στις 22 Σεπτέμβρη.
  • Διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, με παράλληλες περιοδείες, συσκέψεις στις γειτονιές για ενημέρωση.
  • Δεν αποκλείεται και η προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια μόλις δημοσιευτεί το ΠΔ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ