Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Αποπολιτικοποίηση τώρα...

Αυτός είναι ο βαθύτερος, ουσιαστικότερος και καλά προγραμματισμένος στόχος της παγκόσμιας ελίτ των χειραγωγών μαζών. Να υπονομευτεί η πολιτική σκέψη και δράση και να αντικατασταθούν άμεσα από τους επικοινωνιακούς συνειρμούς και τον ελεγχόμενο ακτιβισμό. Η ντόπια και διεθνής πολιτική σκηνή έχει ήδη μετατραπεί σ' ένα ροντέο, ένα λούνα παρκ εντυπώσεων με θεαματικές «επιτυχίες». Στην Αμερική μια φευγαλέα ματιά στα συνέδρια με τις συζύγους σε ρόλο υποστηρικτικής πασαρέλας. Στην Ελλάδα με τις κοτζαμπάσικες καταβολές, ο Γκέκας λέει - για ένα ποδοσφαιρικό ματς, παρακαλώ, της Εθνικής - πως τώρα πρέπει όλοι να σκάσουμε, να το βουλώσουμε. Και ο έμπειρος νομικός πεθερός του παραιτηθέντος υπουργού απειλεί θεούς και δαίμονες αν ανοίξει το στόμα του και πατήσει στην επαγγελματική του προϊστορία των σχέσεων της αστικής τάξης με το χρήμα.

Δύο βουλευτές που γκρίνιαζαν αλλά ψήφισαν το ληστρικό νομοσχέδιο του Αλογοσκούφη (Μανώλης - Μιχαλολιάκος) τράβηξαν τόση δημοσιότητα όση δε διανοήθηκαν να διεκδικήσουν 50.000 παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο ...υποχρεωτικό νηπιαγωγείο. Αλλωστε, το ψυχικό τραύμα του Εμπορικής Ναυτιλίας έγινε θρίλερ και θρύλος όσο δεν έγινε ο αποκεφαλισμός του ναυτεργάτη πριν από λίγες μέρες στο Γύθειο. Η μιντιοκρατική ελίτ θέλει τους πολιτικούς να πιθηκίζουν. Να κατεβαίνουν ενώπιον λαού σα μαϊμούδες σε πανηγύρι. Η δε πολιτική να είναι εκείνο το ευκολοπροσάρμοστο μενού αρχών και θεσμών και ιδεολογημάτων που σερβίρεται όπως τα κόλλυβα στις κηδείες των ιδεών. Αν η κρίσιμη λαϊκή μάζα αποκηρύξει την πολιτική ως μέθοδο επιβίωσης τότε θα υποδουλωθεί φθηνότερα και ευκολότερα. Η δε νέα γενιά θα ανδρωθεί χωρίς να μπορεί όχι να εξεγερθεί αλλά ούτε και να οργανωθεί σε κοινωνικό σύνολο με ταξική συνείδηση και ιεράρχηση των αναγκών της.

Η επίθεση γίνεται στη Δύση τη λεγόμενη, στον πυρήνα της ίδιας της της σκέψης θεμελιωμένης εν πολλοίς στην αριστοτελική που θέλει τον άνθρωπο πολιτικό ζώο. Η σύγχρονη δικτατορία τον θέλει απλώς ζώο. Που επιβιώνει με τα ελάχιστα δουλεύοντας για τ' αφεντικά και συνάμα σηκώνει τη μούρη του στο facebook (διαδικτυακός τόπος προσωπικών ιστοσελίδων) για να εκτονώνεται ανώδυνα μέσα στη συστημική φυλακή του. Αυτό που μοιάζει με ...«χάος» των ημερών είναι ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ. Η τράπουλα ανακατεύεται για να μη φαίνεται σημαδεμένη. Οι δημοσκοπήσεις, εντελώς «αθώα» επιμένουν πως η πολιτική και οι πολιτικοί απαξιώνονται. Οταν επιτευχθεί ο στόχος της γενικευμένης αποπολιτικοποίησης θα εμφανιστούν σύντομα οι ...σωτήριοι «νέοι» πολιτικοί σχηματισμοί. Κόμματα (;), καθαρών (;). Κινήματα αδιάφθορων (;). Φωτισμένα ανθρωποειδή που θα γητεύσουν τους ισοπεδωμένους πολίτες.

Ενας στους τέσσερις εργάτες στις ΗΠΑ πάντως δηλώνει για τη δουλειά του ότι ζει και εργάζεται σε δικτατορία!... Στη δε Ελλάδα, η ΚΝΕ μπαίνει στο χειμώνα με την άνοιξη του εορταστικού της φεστιβάλ κι έναν σχεδόν αιώνα αμετανόητων κομμουνιστών να υπερασπίζεται το μέλλον της. Υπάρχει και ελπίδα και αντίσταση και η αστείρευτη πηγή - λαός. Γι' αυτό φοβούνται και επισπεύδουν το πρόγραμμά τους οι επίκαιροι των ημερών...

ΥΓ: Για όποιον θέλει σοβαρά να κατανοήσει τη σχέση Ιστορίας -Πολιτικής και Αγιορείτικής Πολιτείας υπάρχει μια άριστη διατριβή του Δημήτρη Μουζάκη (εκδόσεις Σάκκουλα): Το Αγιο Ορος την εποχή του Μεσοπολέμου.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ