Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Διεθνές Φεστιβάλ Κούκλας και Σκιών

Το θέατρο της «σιωπής», το θέατρο χωρίς λόγια, ή διαφορετικά το «Βουβό», όπου ο ηθοποιός περιγράφει τη σημασία και την ένταση της σιωπής, αποκτά όλο και περισσότερους «οπαδούς».

Για 8η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κούκλας και Σκιών επισημοποιώντας το πια ως θεσμό όχι μόνο χάρη της συνέχειας αλλά κυρίως λόγω της διαρκώς διευρυνόμενης συμμετοχής διεθνών συγκροτημάτων. Στο φετινό Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 19 του Οκτώβρη, θα συμμετέχουν δώδεκα συγκροτήματα από επτά χώρες και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Καλλιθέας, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Αθηναίων καθώς και σε δρόμους και πλατείες με χάπενινγκς και ειδικές παραστάσεις. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Ιαπωνία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανία, Βραζιλία, Γαλλία και Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας και Σκιών στόχο έχει να καταδείξει πως οι παραδοσιακές τέχνες με τη χρήση νέων τεχνικών και την αφιέρωση νέων καλλιτεχνών στο είδος, ταξιδεύουν στις ίδιες θάλασσες της έκφρασης με καινούρια «καράβια» στη διάθεση. Και επιπλέον ότι τα σύνορα μεταξύ διαφορετικών τεχνών έχουν αρχίσει να παραμερίζονται, αφού στις σύγχρονες παραστάσεις του μοντέρνου Θεάτρου Σκιών και Μαριονέτας, εντάσσονται και διαφορετικές τέχνες και τεχνικές όπως ο μίμος, η παντομίμα, ο χορός κ.ά.

Το θέατρο αυτό είναι το ίδιο εύγλωττο με το αντίστοιχο «ομιλούν», αλλά περισσότερο υπαινικτικό, προσεγγίζοντας τα ίδια κλασικά και σύγχρονα θέματα όπως π.χ. η διακύβευση της ανθρώπινης ελευθερίας όπως θα παρουσιαστεί στο έργο του Γκόγκολ «Ο μανδύας» από το θέατρο «Κρέντο». Η αμφίδρομη σχέση του καλλιτέχνη με το έργο του από το θέατρο «Ντοντόρο» ή η αλλόκοτη διάσταση των κρυμμένων επιθυμιών όπως ερμηνεύεται ονειρικά στο έργο «Δίδυμες κατοικίες» από τη Νικόλ Μοσσού. Ειδικά στο φετινό Φεστιβάλ υπάρχουν ευφάνταστες παραστάσεις που όλες διακρίνονται για το χιούμορ, τη φαντασία, την πρωτοτυπία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ