Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

-- Η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για το δημοσιοϋπαλληλικό εργατικό κίνημα στην Κατοχή κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και του Εργατικού ΕΑΜ, την Τετάρτη 10/9, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ, Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους. Θα μιλήσει ο Ν. Παπαγεωργάκης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Νοτιοδυτική αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στα πλαίσια των φεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται φέτος για να γιορταστούν τα 90χρονα από την ίδρυση του ΚΚΕ (1918) και τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ (1968), διοργανώνουν εκδήλωση τιμής στους αγωνιστές που στα χρόνια της φασιστικής κατοχής (1940-1944) βρέθηκαν κρατούμενοι και μαρτύρησαν στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στο Παλατάκι Χαϊδαρίου στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Ελένη Κατροδαύλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση ντοκουμέντων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Εκδήλωση - αφιέρωμα στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και στη συμβολή του στο κίνημα των υγειονομικών την περίοδο της Κατοχής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15/9, στις 7 μ.μ., στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», στο χώρο του κυλικείου (στάση ΜΕΤΡΟ «Κατεχάκη»). Θα περιλαμβάνει ομιλία, έκθεση φωτογραφικών - αρχειακών ντοκουμέντων, προβολή των θέσεων του ΚΚΕ για την Υγεία - Πρόνοια, κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των εκτελεσμένων. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο Τομέας Υγείας - Πρόνοιας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ και οι τομείς Υγείας των ΤΕΙ - ΑΕΙ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ