Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη της αγαπημένης συναδέλφου μας ΧΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία «έφυγε» πριν από ένα χρόνο από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

Ν. Κοζανίτου - Λ. Μποζίκης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της γειτονιάς μου στα Παλαιά Σφαγεία, των ανταρτών του 34ου Συντάγματος της ΙΙης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών του Γοργοπόταμου, προσφέρω 50 ευρώ στο ένδοξο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

Γιούρας Κοσμίδης, αντάρτης του 34ου Συντάγματος

* * *

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΡΟΤΖΗΣ υπήρξε Εθνοσύμβουλος, εκλεγμένος από το λαό της Μεσσηνίας, στην κυβέρνηση του βουνού το 1944. Ο ΤΑΚΗΣ ΛΑΠΑΣ, εξόριστος στην Ανάφη, παραδόθηκε στους Γερμανούς και εκτελέστηκε. Ο ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, φοιτητής, αντιστασιακός, μαχητής του ΔΣΕ, στην κατάληψη της Στρέζοβας το 1949, αυτοκτόνησε, μαζί με τη δασκάλα Ασπασία Δασκαλοπούλου για να μην πιαστούν. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δουφεζής ΚΟΥΤΣΟΠΑΝΟΣ από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ, αντιστασιακός, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε το 1949, και εκτελέστηκε, με απόφαση του Στρατοδικείου της Πάτρας. Οι ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ και ΘΕΟΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ.Ο γιος τους ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε το 1949 και δολοφονήθηκε. Ο ΑΡΙΣΤΟΣ και ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, αντιστασιακοί και μαχητές του ΔΣΕ. Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ εκτελέστηκε με απόφαση Στρατοδικείου στην Πάτρα. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ, δάσκαλος, μαχητής του ΔΣΕ, εκτελέστηκε με απόφαση του Στρατοδικείου της Πάτρας. Ο αδελφός μου ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το Μάρτη του 1949 σε μάχη στο Δρακοβούνι. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΝΑΣ μαχητής του ΔΣΕ - Τιμημένος νεκρός - σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1949. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε και εκτελέστηκε στην Τρίπολη, με απόφαση Στρατοδικείου. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στη μάχη της Ανδρίτσαινας.

Στη μνήμη τους ο συγχωριανός τους από τη Στρέζοβα Καλαβρύτων Π. Κλαδούχος, αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ, πρόσφερε στο ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση 100 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ