Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

1962 Ο Κένεντι στρέφεται ενάντια στην ΕΣΣΔ και την Κούβα, σημειώνοντας ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβιετικής «απειλής» στο δυτικό ημισφαίριο.

1970 Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Σαλβαδόρ Αλιέντε συγκεντρώνει το 36% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Χιλής. Ακολουθεί ο συντηρητικός Γιόργκι Αλεσάντρι με 34,9% και ο κεντρώος Ράντομιρ Τόμιτς με 27,8%. Ο Αλιέντε δεν κατακτά, όμως, την απαιτούμενη από το Σύνταγμα απαραίτητη πλειοψηφία και έτσι τον Πρόεδρο θα ορίσει το Κογκρέσο ανάμεσα στους δύο πρώτους.

1970 Γυάλινη οπτική ίνα, λεπτή σαν τρίχα και ικανή να επιτρέπει τη διέλευση 1.000 διαύλων τηλεόρασης με τη χρήση ακτίνων λέιζερ, ανακοινώνουν ότι κατασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες.

1981 Συλλήψεις φονταμενταλιστών μουσουλμάνων, μελών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και εκπροσώπων της κοπτικής κοινότητας στην Αίγυπτο.

1986 Βίαιες φυλετικές συγκρούσεις ξεσπούν για μια ακόμη φορά στο Σοβέτο, τη μεγαλύτερη τενεκεδούπολη των μαύρων έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, με αφορμή την απαγόρευση από το ρατσιστικό καθεστώς της κηδείας 20 μαύρων, που σκοτώθηκαν πριν από μια βδομάδα από την αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ