Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
Να πληρώσουν οι ένοχοι

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο, όπου την Κυριακή σκοτώθηκε 31χρονος μετανάστης, πραγματοποίησαν χτες ταξικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Ανατρέψτε αυτή την πολιτική που σκοτώνει τους εργάτες!». Αυτό έγραφε το πανό που χτες, νωρίς το πρωί, έκλεισε την πόρτα του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου, στη διάρκεια συμβολικής κατάληψης. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλαν, με μία ακόμα αγωνιστική παρέμβαση, το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και μαζικοί φορείς του Μπραχαμίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η οργή για το «ατύχημα» που την περασμένη Κυριακή οδήγησε στο θάνατο έναν 31χρονο πατέρα τριών παιδιών πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στους ενόχους. Στην κινητοποίηση πήρε μέρος και η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά.

«Μέτρα ασφαλείας για τους εργάτες και όχι θυσία στους κεφαλαιοκράτες»! «Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών», φώναζαν οι συνδικαλιστές κι οι εργαζόμενοι, που, με την προκήρυξη στο χέρι, ενημέρωναν τους περαστικούς. «Δεν ήταν τυχαίο γεγονός, δεν ήταν η κακιά η ώρα», τόνιζαν, εξηγώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα. Ο εργαζόμενος που σκοτώθηκε έπεσε από ύψος τριών ορόφων στο κενό, ενώ δούλευε κυριακάτικα, χωρίς άδεια από το ΣΕΠΕ, χωρίς κανέναν εργοδηγό, κανέναν να επιβλέπει από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν, ακόμα μια φορά, η στάση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχή που όχι μόνο επιμένουν να προσποιούνται τις «αθώες περιστερές», αλλά και χτες επιτέθηκαν σε όσους διαμαρτύρονταν επειδή ένας εργάτης πήγε για μεροκάματο και δε γύρισε ποτέ σπίτι του.

Για το έγκλημα στη «ΣΕΛΜΑΝ»

Τις αιτίες για τα εργατικά «ατυχήματα», που αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, με αφορμή το θάνατο του 33χρονου ηλεκτροτεχνίτη στη «ΣΕΛΜΑΝ». Καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή, 3ωρη πανευβοϊκή στάση εργασίας και μεταξύ άλλων τονίζει: «Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τόσα χρόνια στηρίζουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ - οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ - δίνουν το ελεύθερο στην εργοδοσία να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ