Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Σταυροφορία» των Βαυαρών «Χριστιανών» κατά της Αριστεράς

«Σταυροφορία» κατά του κόμματος «Η Αριστερά» κήρυξε ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης της Βαυαρίας, Ερβιν Χούμπερ. Συγκεκριμένα δήλωσε στη «Ζιντ Ντόιτσε Τσάιτουνγκ» του Μονάχου: «Θα σταματήσουμε την προέλαση της Αριστεράς και θα την εμποδίσουμε να μπει στη Βουλή της Βαυαρίας». «Η Αριστερά είναι ένα κόμμα με μία πολύ ισχυρή κομμουνιστική βάση, που δε στέκεται στο έδαφος του "βασικού νόμου" (ενν. του Συντάγματος)» είπε ο Βαυαρός πολιτικός. Βεβαίως η «Αριστερά» καμιά σχέση δεν έχει με κομμουνιστική ιδεολογία, αλλά...

Για να γίνει περισσότερο πιστευτό το ιδεολογικό κήρυγμά του, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πια Ψυχρός Πόλεμος, έτσι είναι, αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που συνεχίζουν να ονειρεύονται την ιδέα του κομμουνισμού. Θα επιτεθούμε ενάντια σ' αυτούς τους ξελογιαστές... Δε θα κάνουμε το ιστορικό λάθος να υποτιμήσουμε την Αριστερά».

Να σημειωθεί ότι οι εκλογές για τη βαυαρική Βουλή θα γίνουν στις 28 Σεπτέμβρη και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το κόμμα «Η Αριστερά» συγκεντρώνει ποσοστό 4% των ερωτηθέντων. Ωστόσο ο Χούμπερ δήλωσε: «Οι Χριστιανοκοινωνιστές δεν έχουν στο νου μόνο σκέψεις τακτικής. Ο αγώνας κατά της Αριστεράς πηγάζει από την καρδιά μας».

Ο επίσης ο Χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πρωθυπουργός, Γκίντερ Μπέκσταιν, προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η δήλωση του Χούμπερ, εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι ο όρος «σταυροφορία» δεν είναι «κεντρική έννοια» στον εκλογικό αγώνα, αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ίδιου κόμματος, Πέτερ Ραμστίουερ, δήλωσε: «Το αληθινά παραμορφωμένο προσωπείο της Αριστεράς δεν έχει παρουσιαστεί επαρκώς».


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ