Κυριακή 24 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Με το ΠΑΜΕ των ταξικών αγώνων και της ανυπακοής

Η κεντρική προκήρυξη των ταξικών δυνάμεων για το συλλαλητήριο στις 6 του Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία της ΧΑΝΘ

Σε συσπείρωση στο μοναδικό αποτελεσματικό δρόμο για την εργατική τάξη, στη γραμμή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για σύγκρουση με το κεφάλαιο, τα κόμματα του δικομματισμού και τους συνδικαλιστές του, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και δίνει αγωνιστικό ραντεβού μαζί τους το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές, που θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενημερώνουν τους εργατοϋπαλλήλους για το πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και τους ανήκει.

Απέναντι στην πολιτική συνέχισης της άγριας επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, τις υποσχέσεις κοροϊδία που θα δώσουν τα κυβερνητικά επιτελεία για να κάμψουν τις αντιδράσεις που προκαλεί η αγριότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να σηκώσουν τα λάβαρα της τάξης τους, προβάλλοντας αιτήματα και διεκδικήσεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Παράλληλα, να γυρίσουν την πλάτη στα συνδικαλιστικά δεκανίκια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της που μέσα από φιέστες αγωνιστικές για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουν να μαντρώσουν τους εργαζόμενους σε δρόμους και διεκδικήσεις ανώδυνες για το σύστημα που υπηρετούν.

Να ηττηθεί η γραμμή της συναίνεσης

Η κεντρική ανακοίνωση με την οποία το ΠΑΜΕ απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους ενόψει του πανεργατικού συλλαλητηρίου, αναφέρει:

«Είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ, η κοροϊδία των κυβερνητικών υποσχέσεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ δεν μπορεί να κρύψει την ολοένα εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση. Ο δικομματισμός δε θέλει, δεν μπορεί να αλλάξει. Θα συνεχίσει να θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για την εκτόξευση των κερδών του κεφαλαίου. Αποδείχτηκε ότι η ανοχή, η σιωπή έφερε και θα φέρει χειροτέρευση της κατάστασης.

Αποδείχτηκε ότι η γραμμή του συμβιβασμού, της ταξικής συνεργασίας, από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, βοήθησε τους βιομηχάνους και καταδίκασε τους εργαζόμενους. Η γραμμή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για σύγκρουση με το κεφάλαιο, τα κόμματα του δικομματισμού και τους συνδικαλιστές του, πείθει όλο και περισσότερους εργαζόμενους ότι είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός δρόμος για τους εργαζόμενους».

Ο ταξικός αγώνας έφερε νίκες

«Η αποφασιστική στάση του ΠΑΜΕ έχει φέρει νίκες:

Ανάκληση απολύσεων (Καρφούρ, Λιντλ, Κέντρο Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης, Μετρό Θεσσαλονίκης κλπ.) σε μια περίοδο που οι απολύσεις οργιάζουν, η ανεργία αυξάνεται, εργοστάσια κλείνουν και μεταφέρονται (με ευρωπαϊκή επιδότηση) σε άλλες χώρες πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας από ταξικά συνδικάτα του Π.Α.ΜΕ., σπάζοντας την προδοτική συμφωνία ΓΣΕΕ - βιομηχάνων για αυξήσεις 1 ευρώ τη μέρα και την αποδοχή της εισοδηματικής πολιτικής από την ΑΔΕΔΥ».

Μπορεί ν' ανοίξει ο δρόμος για εργατικές κατακτήσεις

«Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι,

Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι αν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει, θα χειροτερέψει.

Οι καβγάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι για το "πάπλωμα" της εξουσίας και την κουτάλα των κερδών. Η σκανδαλολογία κρύβει ότι τα σκάνδαλα είναι αποτέλεσμα μιας σκανδαλώδους πολιτικής που παραδίδει τον πλούτο που παράγουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, στα χέρια μια χούφτας κεφαλαιοκρατών.

Ο δικομματισμός που στηρίζει τα συμφέροντά τους, δέχεται πλήγματα. Ετοιμάζει τις εφεδρείες του για την επιβίωσή του. Βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες σε άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, ΝΔ - ΛΑΟΣ). Αυτά τα σενάρια, εδώ και χρόνια, δοκιμάζονται μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα (βλ. στήριξη εργοδοτικής ΓΣΕΕ από ΣΥΝ) με αρνητικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Για να ανοίξει δρόμος για εργατικές κατακτήσεις, ο δικομματισμός δεν πρέπει να σωθεί. Πρέπει να βουλιάξει μαζί με τα πολιτικά "σωσίβια" του.

Τα κόμματα που στηρίζουν τον Ευρωμονόδρομο και ετοιμάζουν τη διάσωση του δικομματισμού πρέπει να καταδικαστούν μαζικά στις ερχόμενες Ευρωεκλογές από τα λαϊκά στρώματα που βιώνουν τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ενωση».

Συμφέρον για τους εργαζόμενους η αλλαγή συσχετισμών

«Η κοινωνική συμμαχία εργατών - μικρομεσαίων αγροτών - μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, είναι ο μοναδικός λαϊκός παράγοντας που πρέπει αλλά και ΜΠΟΡΕΙ να δώσει λύση.

Να αλλάξει τους συσχετισμούς με χτύπημα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που χειραγωγεί τους εργαζόμενους, τους εγκλωβίζει στην πολιτική του κεφαλαίου και του δικομματισμού. Οι σημερινοί συσχετισμοί είναι εγγύηση για τους βιομηχάνους, ζημία για τους εργαζόμενους.

Η μαζική εγγραφή των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων, των γυναικών και των μεταναστών στα συνδικάτα. Η ανάπτυξη μαζικών, συντονισμένων, αποφασιστικών ταξικών αγώνων ενάντια στην εργοδοσία και τα κόμματα που της κάνουν πλάτες. Η συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, η αποφασιστική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, μέσα στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές, είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης του, του δικομματισμού.

Είναι το μοναδικό εμπόδιο στη χειροτέρευση της κατάστασης.

Είναι η μοναδική εγγύηση για το άνοιγμα του δρόμου για νέες κατακτήσεις, για να περάσει όλος ο πλούτος σ' αυτούς που τον παράγουν, στους εργαζόμενους.

Για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ