Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παζάρι πολέμου στον Πειραιά

Ανοιξε χτες τις πύλες του στον Πειραιά, στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ, το πολεμικό παζάρι που ακούει στο όνομα έκθεση πολεμικού υλικού «DEFENDORY 2000» . Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, παρουσία 22 υπουργών και υφυπουργών Αμυνας, από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Σ. Τσακμάκογλου, καθώς και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ν. Μπερνς.

Μάλιστα ο Α. Τσοχατζόπουλος κάλεσε «όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες να έρθουν να επισκεφθούν αυτήν την έκθεση, όπου παρουσιάζονται τα πλέον σύγχρονα μέσα ασφάλειας, άμυνας, τηλεπικοινωνίας». Αραγε τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τα όπλα που παράγουν ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίας με τα οποία δολοφονούν τις μέρες αυτές στους δρόμους τον παλαιστινιακό λαό, ακόμα και μικρά παιδιά; Τα όπλα αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιριών με τα οποία βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ; Προφανώς στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων ο εθισμός του λαού με τα όπλα είναι ένα ακόμα μέσο επιβολής της. Και στα πλαίσια αυτής της λογικής ο Ελληνας υπουργός Αμυνας έρχεται να καλέσει τον ελληνικό λαό να θαυμάσει.

Πάντως, ο μόνος λαός, η μόνη αντίδραση που υπήρχε, δεν ήταν θαυμασμού στα... επιτεύγματα της τεχνολογίας, αλλά αποδοκιμασία του παζαριού των εμπόρων του πολέμου. Ηταν η φωνή των φίλων της ειρήνης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και συγκεντρώθηκαν την ώρα των εγκαινίων, χτες στις 12 το μεσημέρι, αποδοκιμάζοντας τα «γεράκια» του πολέμου.

Η Επιτροπή Ειρήνης αποδοκιμάζει

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την έκθεση τονίζει:

«Την ώρα που η χώρα μας θρηνεί δεκάδες αθώα θύματα της εφοπλιστικής ασυδοσίας και της κυβερνητικής ανευθυνότητας από το δολοφονικό ναυάγιο του πλοίου "ΣΑΜΙΝΑ", στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας, στον εκθεσιακό χώρο του ΟΛΠ εγκαινιάστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) έκθεση οπλικών συστημάτων, με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας της χώρας μας, του πρεσβευτή των ΗΠΑ κ. Μπερνς και άλλων ομολόγων τους από διάφορες χώρες.

Στην έκθεση συμμετέχουν 750 εταιρίες βιομηχανίας όπλων. Σκοπός και στόχος δεν είναι η απλή έκθεση του πολεμικού αυτού σύγχρονου εξοπλισμού, αλλά η ανταλλαγή εμπειριών από την απόδοση των όπλων αυτών στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και αλλού και η βελτίωσή τους. Βελτίωση για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά τους στην ισοπέδωση πόλεων και χωριών, στην εν ψυχρώ δολοφονία αθώων πολιτών.

Ο διεθνής ιμπεριαλισμός απλώνει τα πλοκάμια του με τους εμπόρους των πιο εκσυγχρονιστικών οπλικών συστημάτων. Θωρακίζεται και οπλίζει τα χέρια των παιδιών μας για να δολοφονούν όλους όσοι δεν υποτάσσονται στις εντολές τους.

Το φιλειρηνικό κίνημα της πόλης μας, της χώρας μας, αλλά και παγκόσμια πρέπει να αγρυπνεί. Στις ορδές των εκσυγχρονιστικών τους όπλων πρέπει να αντιτάξουμε την απαίτηση των λαών για:

- Κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

- Μείωση των στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών.

- Αύξηση των κοινωνικών παροχών.

- Ειρήνη, φιλία, ανεξαρτησία των λαών.

Εκδηλώνοντας την αντίθεσή της αυτή η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη πραγματοποίησε σήμερα (σ.σ. χτες) στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου, την ώρα των εγκαινίων, εκδήλωση διαμαρτυρίας με πανό και πικέτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την ερχόμενη Τετάρτη η εκδήλωση μνήμης και τιμής(2003-08-03 00:00:00.0)
Παμπειραϊκή «υποδοχή» στα πολεμικά των ΗΠΑ(2003-02-13 00:00:00.0)
Μια έκθεση και η σημασία της(2002-10-03 00:00:00.0)
Φωτογραφικά το δράμα της Γιουγκοσλαβίας(1999-05-18 00:00:00.0)
Σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα(1998-04-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την ειρήνη(1997-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ