Σάββατο 9 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινά το εικαστικό ταξίδι

Εργο της Αναστασίας Χατζίρη
Εργο της Αναστασίας Χατζίρη
Το πέμπτο «ταξίδι» της ξεκινά στις 11 Αυγούστου από την Καλαμάτα η έκθεση «Νέοι Χαράκτες», που οργανώνει κάθε τρία χρόνια η «Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος». Φέτος, η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της ζωγράφου και χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου, που απεβίωσε πρόσφατα, σύντροφος στη ζωή και την τέχνη του μεγάλου χαράκτη Α. Τάσσου και επί χρόνια επίτιμη πρόεδρος της Εταιρείας.

Η 5η έκθεση παρουσιάζει 70 έργα τριάντα ενός νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, δύο Κυπρίων, ενός Αλβανού και ενός Ούγγρου και θα ταξιδέψει για τα επόμενα δύο χρόνια ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα εγκαίνια θα γίνουν στην Καλαμάτα, στις 11/8, 9 μ.μ., στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου (Ναβαρίνου 8).

Ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Εταιρείας, Κώστας Νίτσος, στο σημείωμά του με αφορμή την 5η διοργάνωση, διαβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι καταστατικές αρχές δεν άλλαξαν (...) Αποκλείουμε κάθε ποδηγέτηση στη δουλειά των νέων καλλιτεχνών, δε στηρίζουμε αλλά και δεν αποκλείουμε καμιά τεχνοτροπία και τάση. Δεν ελέγχουμε την ελευθερία στην Τέχνη!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ