Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ - ΚΝΕ
Πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών και έκφραση αλληλεγγύης

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με αντιπροσωπείατης ΚΝΕ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με αντιπροσωπείατης ΚΝΕ
Η ανταλλαγή εμπειρίας από τη δράση των δύο Οργανώσεων και η αλληλεγγύη στην KSM (Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας), η δράση της οποίας έχει απαγορευτεί στη χώρα της, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της αντιπροσωπείας της KEN Τσεχίας και της ΚΝΕ.

Την αντιπροσωπεία, που έχει προσκληθεί από την ΚΝΕ για να παρακολουθήσει δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί σε σχέση με την εκστρατεία ενάντια στην απαγόρευσή της, αλλά και άλλες αντιιμπεριαλιστικές και ειρηνιστικές δραστηριότητες, αποτελούν οι Μίλαν Κράιτσα, πρόεδρος της KSM, Ραντίν Γκόντα, αντιπρόεδρος, Βερόνικα Σικόροβα - Παζντάροβα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Οργάνωσης.

Το βράδυ της Τετάρτης, μέσα σε θερμό συντροφικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Γ. Πρωτούλη με την αντιπροσωπεία της ΚΕΝ Τσεχίας. Οι δύο Γραμματείς συζήτησαν για τα ζητήματα του νεολαιίστικου κινήματος, για την κατάσταση στην Τσεχία και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δρουν εκεί οι νέοι κομμουνιστές. Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Οργάνωση, η οποία θα κορυφώσει το επόμενο διάστημα τις διαμαρτυρίες ενάντια στην απαγόρευση, ενισχύοντας παράλληλα με διάφορες μορφές την αλληλεγγύη προς την ΚΕΝ Τσεχίας. Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στη θετική πείρα από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και από την οικονομική εξόρμηση της ΚΝΕ με το μπλουζάκι αλληλεγγύης προς τη διωκόμενη Οργάνωση, μέσα από την οποία πολλοί νέοι έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα. Οι δύο Γραμματείς συζήτησαν και για τις κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν στο πλαίσιο της ΠΟΔΝ και των Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας της ΚΕΝ Τσεχίας τονίστηκε ότι η Οργάνωση δέχεται μια σειρά από επιθέσεις και περιορισμούς με την παραμικρή εμφάνισή της, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι από τη στιγμή που ένας φοιτητής - μέλος της ζητήσει σε ένα Πανεπιστήμιο αίθουσα για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Οργάνωσης, εκδιώκεται από το Πανεπιστήμιο.

Χτες το πρωί, η αντιπροσωπεία της ΚΕΝ Τσεχίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των Οργανώσεων Σπουδάζουσας και Αθήνας της ΚΝΕ, που αναφέρθηκαν στη δράση της ΚΝΕ στο χώρο των νέων εργαζόμενων, στις μάχες που δίνει καθημερινά στους χώρους δουλειάς ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την ιδεολογική αντιπαράθεση που γίνεται μέσα στα Πανεπιστήμια, τα κρούσματα αντικομμουνισμού που εντείνονται σε σχολεία και σχολές, δηλώνοντας ότι αντλεί κουράγιο από τις μάχες που δίνει η ΚΕΝ Τσεχίας ενάντια στις αντικομμουνιστικές επιθέσεις και σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ