Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Η πυρκαγιά απείλησε σπίτια

Μόλις μία μέρα μετά τις πυρκαγιές σε Στρόπωνες και Μουρτιά, η Βόρεια Εύβοια μέτραγε πάλι τις πληγές της. Από τις 3.45 χτες το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ, φωτιά κατέκαιγε δασική έκταση στην περιοχή Λιχάδα, σε δύσβατη περιοχή, απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Η πυρκαγιά, έχοντας δύο μέτωπα, μετέτρεψε σε στάχτη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 5.000 στρέμματα, ενώ οι κάτοικοι έβλεπαν τη φωτιά να πλησιάζει προς τα σπίτια τους. Η κατάσβεση στηρίχτηκε σε οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική προσπαθούσε να περιορίσει το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση στο Ευπάλιο Ναυπάκτου, στη Φωκίδα.

  • Δύο άτομα οδηγήθηκαν χτες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προχτές το μεσημέρι, ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, έκοβαν μέταλλα και έκαναν ηλεκτροσυγκόλληση στον προαύλιο χώρο της Μονής Κλειστών στη Φυλή, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία έκαψε περίπου 50 στρέμματα δασικής έκτασης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ