Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο βωμό του κεφαλαίου

Εφτά οικοδόμοι εγκλωβίστηκαν σε βάθος 1.400 μέτρων, όταν το τούνελ γέμισε καπνούς από την ανάφλεξη οχήματος. Επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων για την ανάγκη λήψης κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία της ζωής των εργαζομένων

Δέκα σχεδόν μέρες μετά το φονικό στο Πέραμα, χτες, εφτά οικοδόμοι γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια, καθώς πάλευαν για το μεροκάματο στα έργα διάνοιξης σήραγγας για την εκτροπή του Αχελώου, στην περιοχή Αγορασιά Καρδίτσας. Φορτηγό που βρισκόταν μέσα στο τούνελ πήρε φωτιά, εγκλωβίζοντας τους εργάτες μέσα σε πυκνό καπνό, σε βάθος 1.400 μέτρων. Χρειάστηκαν τέσσερις ολόκληρες ώρες για να δουν οι εργαζόμενοι ξανά το φως της μέρας.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για πλευρές του «ατυχήματος» επιβεβαιώνουν τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς και ιδιαίτερα σε εργοτάξια τέτοιας μεγάλης επικινδυνότητας, όπως είναι τα έργα διάνοιξης σηράγγων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Εκεί όπου, όπως πάμπολλες φορές έχουν αναδείξει η Ομοσπονδία του κλάδου και το ΚΚΕ, η παραμικρή παρέκκλιση από τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας, που είναι υποχρεωμένη να τηρεί η εργοδοσία, μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με ανακοίνωσή της, βάζει μπροστά στις ευθύνες τους την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και καλεί τους εργάτες να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση υπεράσπισης της ζωής και της ακεραιότητάς τους.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ