Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
Οι εφοπλιστές κουρελιάζουν τις Συμβάσεις

Ανακοίνωση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων

Τη σωρεία των παραβάσεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε βάρος των ναυτεργατών στο χώρο της ακτοπλοΐας με τη μη καταβολή επιδομάτων, για γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες), διανυκτερεύσεις, εξπρές δρομολογίων, υπερωρίες, έξτρα εργασίες, αλλά και τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ προς όφελος των εφοπλιστών, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Παράλληλα, καλούν τους ναυτεργάτες σε οργάνωση - συσπείρωση - αγώνα για την υπεράσπιση και εφαρμογή ακόμα και των ελάχιστων που προβλέπονται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να διεκδικήσουν αιτήματα με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες αλλά και να μετατρέψουν τα Συνδικάτα σε εργαλεία ταξικών αγώνων για να ανατραπούν οι αρνητικοί συσχετισμοί δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποθρασυμένο από την αντιλαϊκή πολιτική και τους συνδικαλιστικούς υπηρέτες του που υπερασπίζονται το δρόμο του κοινωνικού εταιρισμού και της εργασιακής ειρήνης επιτίθεται με μεγαλύτερη ένταση στους ναυτεργάτες για την αύξηση της κερδοφορίας του. Η ελευθερία δράσης του κεφαλαίου με την πολιτική του ευρωμονόδρομου δε διστάζει στο βωμό της κερδοφορίας του να συνθλίβει ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζομένων που προβλέπονται στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αναφερόμενοι στη στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ επισημαίνουν πως υπογράφει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις - κοροϊδία που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών και πριν στεγνώσει το μελάνι, αντί οι ναυτεργάτες να έχουν αύξηση των αποδοχών τους με βάση τη Συλλογική Σύμβαση του 2008, έχουν μείωση από τη Συλλογική Σύμβαση του 2007, ενώ ακόμα περιμένουν την εφαρμογή της Σύμβασης του 2008. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία της ΠΝΟ συναλλάσσεται κάτω από το τραπέζι, ξεπουλάει ακόμα και τα ελάχιστα που προβλέπονται για τους ναυτεργάτες και εξοπλίζει με τη στάση της την επιθετικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org