Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μια γροθιά στη μάχη της σημερινής απεργίας

Με εξορμήσεις στα σκάμματα του έργου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Παράρτημα του ΜΕΤΡΟ ενημερώνουν τους εργαζόμενους για την ανάγκη κλιμάκωσης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργάτες του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων της πόλης και του Παραρτήματός του στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Καλού. Οι εργάτες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, απαιτούν την άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, κατώτερο μεροκάματο 65 ευρώ, επίδομα επικινδυνότητας για όλους τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, προσαύξηση κατά 100% των υπερωριών, αποτελεσματικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Μιλώντας στο «Ρ», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας, σημείωσε για τη σημασία της απεργίας, μετά και την προειδοποιητική στάση εργασίας τη Δευτέρα: «Η απεργία απαντάει πρώτα πρώτα στην άρνηση της εργοδοσίας να λύσει τα ζωτικής σημασίας προβλήματα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Το αίτημα των επαρκών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μετά και τα τρία ατυχήματα που έγιναν στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ κι ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα. Δε θα υποχωρήσουμε μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Η απεργία, επίσης, απαντάει στην προσπάθεια της εργοδοσίας του ΜΕΤΡΟ να διασπάσει με δικούς της ανθρώπους τη συσπείρωση των εργατών που πετύχαμε με το στήσιμο του Παρατήματος του Συνδικάτου των Οικοδόμων στο συγκεκριμένο χώρο. Η μαζικότητα της κινητοποίησης θα καταδείξει ότι οι προσπάθειες διάσπασης δε θα καρποφορήσουν γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ έχουν σαφή ταξικό προσανατολισμό και συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ θα διεκδικήσουν ό,τι δικαιούνται σε αυτό το έργο».

Για τη σημερινή 24ωρη απεργία το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων έδωσε τη μάχη της προετοιμασίας μοιράζοντας την προκήρυξη της απεργίας στα σκάμματα την ώρα της δουλειάς. Στην προκήρυξη σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των εργατών θα συνεχιστούν και με άλλες μορφές μέχρι να λυθούν τα αιτήματα που προβάλλουν. «Στο Παράρτημά μας - σημειώνεται στην προκήρυξη - χωράνε όλοι οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ ανεξάρτητα από ειδικότητα. Οι προσπάθειες διάσπασης των εργαζομένων με τη δημιουργία άλλου σωματείου μόνο τα συμφέροντα της Κοινοπραξίας εξυπηρετούν. Μας θέλουν διασπασμένους για να είμαστε εύκολη λεία στα χέρια τους. Δύναμή μας είναι η ταξική μας ενότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν και διεκδικούν αυξήσεις, ένσημα, υποχρεωτική Σύμβαση(2024-01-23 00:00:00.0)
«Οργάνωση - Αγώνας - Διεκδίκηση για τη ζωή και τα δικαιώματά μας»(2024-01-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία του κλάδου(2023-10-25 00:00:00.0)
Πετυχημένη και η χτεσινή απεργία στα εργοτάξια(2017-05-19 00:00:00.0)
Δεν κουνιέται φύλλο!(2005-01-15 00:00:00.0)
Οργανώνουν την απεργία τους(2003-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ