Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Κόντρα στο δολοφονικό καθεστώς Ουρίμπε

Χαρακτηριστικό μνημείο στο Εθνικό Πανεπιστήμιο στην Μπογκοτά για τους δολοφονημένους συνδικαλιστές
Χαρακτηριστικό μνημείο στο Εθνικό Πανεπιστήμιο στην Μπογκοτά για τους δολοφονημένους συνδικαλιστές
Τις καθημερινές παρακολουθήσεις και απειλές που υφίστανται τα στελέχη και μέλη της, καταγγέλλει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο η Κομμουνιστική Νεολαία Κολομβίας.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνεται στην καταγγελία: «Στις 28 Ιούλη στις 10.20 πμ, ένοπλοι εισέβαλαν στο διαμέρισμα του Χαΐμε Οσόρνο Ναβάρο, μέλους της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΝ Κολομβίας. Εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι ο Πέδρο Λουίς Χενέι Αριέτο, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος χτυπήθηκε βάναυσα και δέθηκε χειροπόδαρα. Οι ένοπλοι ρωτούσαν επανειλημμένα για τον σ/φο Οσόρνο, φωνάζοντας ότι είναι μαζί με τους αντάρτες, επίσης αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από δύο φορητούς υπολογιστές και μία φωτογραφική μηχανή που βρισκόταν στο σπίτι, ενώ έκαναν άνω - κάτω το διαμέρισμα».

Οι νέοι κομμουνιστές της Κολομβίας προχώρησαν σε μήνυση ενάντια στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία που θεωρούν υπεύθυνη για αυτή την επίθεση.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι τα μέλη της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής δέχονται συχνά απειλές για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό ο Ντιέγκο Μαρίν, μέλος της Εθνικής Διοίκησης της ΚΝ και εκπρόσωπος του Ανώτερου Συμβουλίου του Εθνικού Πανεπιστημίου και μέλος της ΚΕ της Κολομβιανής Ενωσης Φοιτητών (ACEU), αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του.

Οπως σημειώνει η ΚΝ, με τον ίδιο τρόπο απειλούνται και άλλα στελέχη της Οργάνωσης και μάλιστα υπήρξαν και πληροφορίες και μέσα από την αστυνομία για σχέδια εξόντωσής τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε και η σορός του συνδικαλιστή και μέλους του Κολομβιάνικου ΚΚ Γκιγιέρμο Ριβιέρα, που ήταν εξαφανισμένος για πολύ καιρό.

Καταγγέλλοντας όλα αυτά τα γεγονότα, η ΚΝ Κολομβίας καλεί τα κόμματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο να αντιδράσουν απέναντι στο αυταρχικό και δολοφονικό καθεστώς του Αλβαρο Ουρίμπε. Και καταλήγει: «Η αλληλεγγύη, η καταγγελία και η κινητοποίηση ενάντια στα εγκλήματα του κράτους πρέπει να είναι τα κεντρικά ζητήματα για την πάλη για την ειρήνη, τη δημοκρατία με κοινωνική δικαιοσύνη ως εναλλακτική διέξοδος στα αυταρχικά, φιλοπόλεμα σχέδια που εκπροσωπεί ο Ουρίμπε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ