Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΚΟΥΒΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αναθέρμανση των σχέσεων

ΜΟΣΧΑ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Χρειάζεται να αποκαταστήσουμε τις θέσεις μας στην Κούβα και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της εβδομαδιαίας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ».

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κούβα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκορ Σετσίν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ραούλ Κάστρο. Στη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ria», συμφωνήθηκε η σύσφιξη της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της εξορυκτικής βιομηχανίας, της γεωργίας, των συγκοινωνιών, της δημόσιας υγείας και των τηλεπικοινωνιών.

Αλλά και τις συμφωνίες συνεργασίας που υπέγραψε ο πρόεδρος Ντ. Μεντβέντεφ με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες. Συμφωνίες και στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως 24 μαχητικά αεροσκάφη «Σουκχόι», που κατά τον πρόεδρο Τσάβες θα ενισχύσουν την αμυντική δυνατότητα της Βενεζουέλας έναντι «της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας» των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ