Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε κινητοποιήσεις οι οικοδόμοι

Στάση εργασίας χτες, απεργία αύριο για δεδουλευμένα και άλλα αιτήματα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των οικοδόμων έξω από το παράρτημα του Συνδικάτου τους
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των οικοδόμων έξω από το παράρτημα του Συνδικάτου τους
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στάση εργασίας και συγκέντρωση της πλειοψηφίας των εργατών του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και του Παραρτήματός του Οικοδόμων κι Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Οι εργάτες διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και τις ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Σε κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη απεργία, αύριο, Τετάρτη 6 Αυγούστου, καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και το Παράρτημα όλους τους εργάτες. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στα γραφεία του Παραρτήματος του Συνδικάτου στο Σταθμό του ΜΕΤΡΟ, στη συμβολή οδών Καλού και Μοναστηρίου.

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργάτες του ΜΕΤΡΟ απαιτούν κατώτερο μεροκάματο 65 ευρώ, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων (χρωστούν δεδουλευμένα 80 ημερών), την καταβολή του επιδόματος επικινδυνότητας σε όλους τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, πληρωμή των υπερωριών με προσαύξηση κατά 100%, αποτελεσματικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο της δουλειάς. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων, Γιάννης Πάσουλας, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας και μέλη της διοίκησης.

Από χτες το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης στα σκάμματα του ΜΕΤΡΟ με προκήρυξη του Συνδικάτου, όπου καταγγέλλονται και οι προσπάθειες διάσπασης των εργαζομένων, με δημιουργία άλλου σωματείου, που μόνο τα συμφέροντα της Κοινοπραξίας του ΜΕΤΡΟ εξυπηρετούν. Η απάντηση στους διασπαστές των εργαζομένων βρίσκεται στο δυνάμωμα του Παραρτήματος, υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

«Γίνεται φανερό ότι η εργοδοσία σκληραίνει τη στάση της απέναντί μας. Παρότι ήταν έγκαιρα ενημερωμένη για τη στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε, στην ουσία αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας. Εμείς δε θα μπούμε στη λογική πότε θα βρεθεί νέος επενδυτής για να απαιτήσουμε τα δεδουλευμένα και τη λύση των υπολοίπων αιτημάτων που προβάλλουμε», σημειώνεται στην προκήρυξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ