Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«BELLISIMO»: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν στις 4 σήμερα το απόγευμα τα ταξικά συνδικάτα επισιτισμού Αθήνας και Πειραιά του ΠΑΜΕ, για τον τραγικό θάνατο 19χρονου διανομέα από το Πακιστάν, ο οποίος δούλευε ανασφάλιστος στην εταιρεία παραγωγής έτοιμου φαγητού «BELLISIMO», στον Κολωνό. Τα ταξικά συνδικάτα διεκδικούν να μπει φρένο στην ασυδοσία των εργοδοτών, να σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία που αποτελεί «νόμο» στον κλάδο και να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ: Την αυθαίρετη απόλυση του εργαζόμενου Δημήτρη Τσέλια από την εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη» στο κατάστημα Αλμυρού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Καλεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στο συνάδελφο, να απαιτήσουν την επαναπρόσληψή του, να συμπαραταχτούν με το ΠΑΜΕ και να απομονώσουν τους «καρεκλοκένταυρους» των συνδικάτων - σφραγίδων (ΕΚ Αλμυρού).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»: Προβλήματα που έχουν σχέση κυρίως με την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες, διαπίστωσε το κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ με την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου, που επισκέφθηκε το ίδρυμα. Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε ορισμένες κλινικές και στις ΜΕΘ έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά κρεβάτια. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και ιδιαίτερα των μολυσματικών, καθώς τεράστιος όγκος από αυτά έχει συσσωρευτεί σε παρακείμενη έκταση του νοσοκομείου.

ΟΕΒ: Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2μμ και συγκέντρωση την ίδια ώρα στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι υδρονομείς και ηλεκτρολόγοι των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Σωματείου τους. Θεωρούν ότι το ΠΔ 164/04 ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στη λειτουργία των ΟΕΒ με την επιβαλλόμενη απόλυση ικανού και έμπειρου προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία τους.

ΕΣΠΗΤ: Αιτήσεις ακύρωσης κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ενωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Απασχόλησης, στα πλαίσια του νέου αντιασφαλιστικού νόμου, που είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση Επιτροπών για την ένταξη του ΤΑΙΣΥΤ στον ενιαίο φορέα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Ανάλογη αίτηση κατέθεσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολύσεις από την επιχείρηση «ΣΟΒΕΛ» στη Μαγνησία(2015-07-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-07-31 00:00:00.0)
Υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων...(2005-09-08 00:00:00.0)
Να λειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο(1999-08-26 00:00:00.0)
Ζητούν κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα(1999-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ