Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Στο ναδίρ οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας

Το κατάστημα του ΙΚΑ είναι ο μοναδικός φορέας στην περιοχή

Στον Ασπρόπυργο, μια πόλη με περισσότερους από 40.000 μόνιμους κατοίκους, με μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες, η μόνη δημόσια δομή υπηρεσιών υγείας είναι τα ιατρεία του ΙΚΑ, απ' τα οποία λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών (π.χ. δερματολόγος, ενδοκρινολόγος), καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες των κατοίκων.

Τα παραπάνω επισημαίνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ασπροπύργου σε υπόμνημά του προς τον διοικητή του ΙΚΑ Γιώργο Μέργο, επισημαίνοντας ότι αρκετοί απ' τους γιατρούς που υπάρχουν είναι συμβασιούχοι και κινδυνεύουν να απολυθούν. Δεν υπάρχουν ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία των ασφαλισμένων, αφού στέλνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Παρότι, επισημαίνουν οι συνταξιούχοι, υπάρχει χώρος πλησίον των σημερινών ιατρείων για τα παραπάνω εργαστήρια, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το θέμα αυτό.

«Είναι φανερό ότι η πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγούν στη διόγκωση των κερδών του ιδιωτικού τομέα και στην οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων», υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι και ζητούν να μάθουν ποια μέτρα θα πάρει η Διοίκηση του ΙΚΑ για τη στελέχωση των ιατρείων του ΙΚΑ με μόνιμους γιατρούς και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών, τη λειτουργία των εργαστηρίων και δημιουργία κρατικής φαρμακοβιομηχανίας και φαρμακαποθήκης για την παραγωγή, εισαγωγή και δωρεάν χορήγηση των φαρμάκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ