Κυριακή 3 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Την Πέμπτη η εκδήλωση στην Ακρόπολη και η πορεία προς το Σύνταγμα

Στις 7.30 το απόγευμα, στην 63η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με αφορμή την 63η επέτειο από τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία προς το Σύνταγμα,τονίζοντας: «Καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που πρώτες και μοναδική χώρα στον κόσμο έκανε χρήση ατομικών όπλων στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, που ισοπέδωσαν τις δυο πόλεις, Χιροσίμα και Ναγκασάκι, σκοτώνοντας 300.000 αθώους και μάλιστα δε διστάζουν να απειλούν, με ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις, ότι θα το ξανακάνουν.

63 χρόνια μετά

Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο NATO και την Ε.Ε., εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για το μοίρασμα αγορών και περιοχών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο που αγκαλιάζει ολόκληρο τον πλανήτη. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη νερού και τροφής για εκατομμύρια ανθρώπους συνιστούν τις σύγχρονες απειλές για τους λαούς.

63 χρόνια μετά

Αυξάνονται οι πολεμικοί εξοπλισμοί. Περισσότερες από 30.000 πυρηνικές κεφαλές συνεχίζουν να υπάρχουν σ' ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ με την «αντιπυραυλική ασπίδα» πυροδοτούν νέα κούρσα εξοπλισμών. Εγινε ένα ακόμα βήμα με την υπογραφή της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τσεχίας με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία βάσης για την «αντιπυραυλική ασπίδα».

To NATO προετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του ολοκληρώνοντας τους σχεδιασμούς με την επέκταση του δικτύου των βάσεων και τη δημιουργία και λειτουργία νέων, για την καθιέρωσή του στο ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα και την αποδοχή του από τους λαούς.

63 χρόνια μετά

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το Ισραήλ συνεχίζει να εξοντώνει τον παλαιστινιακό λαό και να προετοιμάζεται για προληπτική επέμβαση στο Ιράν. Με τη βοήθεια τμημάτων της ελληνικής αεροπορίας και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, το Ισραήλ διοργάνωσε κοινή στρατιωτική επιθετική άσκηση στις αρχές του Ιούνη με στόχο το Ιράν εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς επιθετικούς σχεδιασμούς.

Η νέα όξυνση στα Βαλκάνια με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και η υποδαύλιση μειονοτικών ζητημάτων, αποτελούν εστίες ανάφλεξης, όξυνσης και πιθανότητα νέων επεμβάσεων.

Η ΕΕ στέλνει στρατεύματα κατοχής στο Κόσσοβο. Προωθεί την αύξηση της «επιχειρησιακής ικανότητάς της» για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ' όλο τον κόσμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

- Να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

- Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας.

- Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Αμυνας» στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού) που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.

- Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.

- Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

- Να απαιτήσουμε τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

- Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.

- Την υποστήριξη του αγώνα για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σε μια σειρά χώρες.

- Την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης και της προστασίας του δασικού πλούτου και του περιβάλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ