Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καπνός...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ μάλλον θα καταφέρει να μείνει στη ...σύγχρονη ιστορία ως ο υπουργός που έκανε την πιο εντυπωσιακή φυγή από Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.

Εκεί που τον ρωτούσαν για τη «Ζήμενς» ξαφνικά τελείωσε την ομιλία του, σηκώθηκε κι εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ κι άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Αυτό που θα μας μείνει απορία είναι ...τι φοβήθηκε και έγινε «καπνός» προτού καν γίνουν δευτερολογίες των βουλευτών!

Γιατί στα σίγουρα οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (οι οποίοι είχαν ψειρίσει κάθε σύμβαση της «Ζήμενς» που υπογράφτηκε επί ΝΔ) δεν ήταν να τις φοβάται κανείς.

Ολο υπονοούμενα μεν οι τοποθετήσεις τους, αλλά από ουσία ...τίποτε. Βλέπετε, όσες συμβάσεις κι αν υπέγραψε η ΝΔ, άλλες τόσες με το ίδιο περιεχόμενο έχουν υπογράψει κι αυτοί.

Μάλλον περισσότερες αν κρίνουμε από το χρόνο της διακυβέρνησής τους. Μόνο που αυτές δε θέλουν να τις εξετάσει κανείς.

Είναι μέχρι ενός σημείου λογικό να φοβάται ο ...ένας κατεργάρης τον άλλον. Ομως, είναι σίγουρο ότι κανείς από τους δύο δε θα έκανε κάτι για να χαλάσει το «κόλπο».

Κι όταν λέμε «κόλπο» εννοούμε φυσικά το να αναγορεύονται οι πολυεθνικές σε προνομιακούς εργολήπτες και προμηθευτές που δεν τον αμφισβητούν επ' ουδενί ούτε οι «μπλε» ούτε οι «πράσινοι».

ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑ, βρε παιδί μου, για το ποιος είναι και πόσο «φιλικός» ή «εχθρικός» με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Και κυρίως πολλά λόγια και πολλές εξηγήσεις.

Οχι πως είναι και τόσο περίπλοκο το ζήτημα. `Η αντιλαμβάνεσαι την Παιδεία ως κοινωνικό αγαθό (άρα δημόσιο) ή ως εμπόρευμα (άρα ιδιωτικό).

Ελα όμως που στο φόντο αυτής της ιστορίας υπάρχουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι οδηγίες της. Κι αυτό δεν αφήνει περιθώρια για καθαρές κουβέντες σε κανέναν τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο κι αν δηλώνουν είτε «υπερασπιστές» του ελληνικού Συντάγματος και του άρθρου 16 είτε «πολέμιοι» της ιδιωτικοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ