Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο δίκτυο ύδρευσης στον Ωρωπό

Με νερό από τις πηγές της Μαυροσουβάλας θα τροφοδοτηθεί ολόκληρη η περιοχή του Δήμου Ωρωπίων, μετά και το σφράγισμα μέρους των τοπικών γεωτρήσεων, εξαιτίας της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο. Την απόφαση αυτή πήρε χτες, ομόφωνα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το έργο της κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης προβλέπεται να είναι ύψους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Αττικής. Προβλέπεται η κατασκευή, αφενός αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 23 χιλιομέτρων και αφετέρου δεξαμενής χωρητικότητας 5.000 κυβικών μέτρων.

«Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο, άμεσης προτεραιότητας, που όμως, δε λύνει ολοκληρωτικά το πρόβλημα», σημειώνει στον «Ρ», ο Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος νομαρχιακός σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Ανατολικής Αττικής. Και συνεχίζει: «Οσο δε λύνεται το ζήτημα των ρυπογόνων βιομηχανιών θα ελλοχεύει διαρκώς ο κίνδυνος της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Και σε αυτό, τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι, ακόμη και αυτό το έργο, θα είναι έτοιμο - στην καλύτερη περίπτωση - το ερχόμενο καλοκαίρι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ