Τρίτη 29 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι να αντιταχθούν στη σπίλωση του σοσιαλισμού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δήλωση Μπους

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αναγόρευση και από τον Μπους του κομμουνισμού σε «ενιαίο κακό» με το φασισμό υπογραμμίζεται:

«Η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, με την οποία εξισώνεται ο φασισμός με τον κομμουνισμό ως "ενιαίο κακό του 20ού αιώνα", αποτελεί "κρίκο" στην "αλυσίδα" των επίμονων προσπαθειών αναγόρευσης σε έγκλημα της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της ταξικής πάλης, που εκτυλίσσεται όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, με ανάλογες πρωτοβουλίες στο επίπεδο της ΕΕ, του Ευρωκοινοβουλίου και χωρών - μελών της ΕΕ. Δεν έχει στόχο μια απλή αναθεώρηση της Ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές.

Εξομοιώνουν τον κομμουνισμό με το φασισμό εκείνοι που αντιγράφουν τις χιτλερικές μεθόδους και τις εφαρμόζουν στην πλάτη των λαών.

Οι λαοί και κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσαν το αίμα τους, αντέταξαν στη βία του ναζισμού τη βία του δίκιου. Η Σοβιετική Ενωση κι οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν στη συντριβή του φασισμού! Η πάλη της Σοβιετικής Ενωσης αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Αυτή η ιστορική αλήθεια έχει ανεξίτηλα χαραχτεί στη μνήμη των λαών!

Οι προσπάθειες αντιιστορικής ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό είναι σήμερα η "αιχμή του δόρατος" του αντικομμουνισμού, που αποτελεί τον "κοινό παρονομαστή" της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής, ως προπομπός νέου κύκλου αντιδραστικών μέτρων κατά των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών και της εξαπόλυσης νέου γύρου πολέμων. Με την αντικομμουνιστική υστερία, με το ψέμα και τις αντικομμουνιστικές διώξεις, που σήμερα είναι μια πραγματικότητα σε αρκετές χώρες της ΕΕ, επιχειρούν να πλήξουν τις δυνάμεις της αντίστασης και της λαϊκής αντεπίθεσης. Ενάντια στον αντικομμουνισμό πρέπει να στρατευτεί κάθε εργαζόμενος ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας του με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντιταχθούν σε κάθε επιχείρηση σπίλωσης του σοσιαλισμού και να στηρίξουν την πάλη ενάντια στους νόμους και στους θεσμούς που κατοχυρώνουν το άδικο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Το ΚΚΕ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα συνεχίσει να μάχεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επέτειος χυδαίου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας(2021-08-24 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στη νέα αντικομμουνιστική φιέστα της σλοβενικής προεδρίας της ΕΕ(2021-07-24 00:00:00.0)
Ανάγκη η ενίσχυση της ιδεολογικής και πολιτικής πάλης ενάντια στον αντικομμουνισμό, η ανασυγκρότηση και η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος(2019-12-11 00:00:00.0)
Προπομπός νέας αντιλαϊκής κλιμάκωσης η ενίσχυση του αντικομμουνισμού(2017-08-23 00:00:00.0)
Η ΕΕ πρωτοστατεί στην ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό(2014-05-10 00:00:00.0)
Αγεται και φέρεται από τον αντικομμουνισμό(2009-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ