Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Χειρουργικοί» βομβαρδισμοί

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν χθες στην Πόλη της Γάζας για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και ακόμα τέσσερις να τραυματιστούν, σύμφωνα με την παλαιστινιακή αστυνομία. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από καφέ της πόλης, ως επανάληψη παλαιότερων βομβαρδισμών σε καφετερίες στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ενώ παραμένει ασαφές γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει στόχος internet cafe, δισκοπωλεία και χριστιανικά ιδρύματα στην περιοχή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ακόμα μία βομβιστική επίθεση κοντά στο σπίτι του Μαργουάν Αμπού Ρας, αξιωματούχου της «Χαμάς», χωρίς να αναφερθούν απώλειες ή τραυματισμοί.

Στο μεταξύ η διεθνής κοινότητα και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν την πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων και τις υποκριτικές δηλώσεις, καθώς σε ανακοίνωσή τους και αφού η Ουάσιγκτον διαμηνύει σε όλους τους τόνους την υποστήριξή της στην ισραηλινή κυβέρνηση, καταδίκασαν την πολιτική του εποικισμού στη Δυτική Οχθη, από τους Ισραηλινούς, σημειώνοντας ότι δε βοηθά στην ειρήνευση της περιοχής...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ