Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιβατική αμαξοστοιχία δίπλα στις φλόγες

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη βρέθηκε χθες η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 53 με προορισμό την Αθήνα (από Θεσσαλονίκη), γύρω στις 15.30 μ.μ. Το τρένο παρέμεινε ακινητοποιημένο δίπλα στις φλόγες για πέντε λεπτά περίπου και στη συνέχεια έκανε όπισθεν και επέστρεψε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Είναι απορίας άξιο πώς η εντολή από τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ για διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας δεν έγινε νωρίτερα μεταξύ των σταθμών Αθήνας και Αγίου Στεφάνου, ώστε να μην κινδυνεύσουν στο ελάχιστο οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφέρει πως η εντολή για διακοπή στην οποία προχώρησε το Κέντρο Ελέγχου Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας δόθηκε στις 15.05 μ.μ. και επισημαίνει: «Αμεσα το Κέντρο Ελέγχου ήρθε σε συνεννόηση με την κατερχόμενη από Θεσσαλονίκη αμαξοστοιχία Intercity 53 και προγραμμάτισε αλλαγή πορείας και επιστροφή στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου». Ομως, το τρένο από Θεσσαλονίκη σταμάτησε 25 λεπτά αργότερα, στις 15.30 μ.μ., κάτι που σημαίνει ότι η εντολή δόθηκε αρκετά αργότερα και όχι την ώρα που αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ