Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ποινικοποιείται η μετανάστευση

ΡΩΜΗ.--

Το «πακέτο sicurezza», δηλαδή η δέσμη μέτρων για την ασφάλεια που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποινικοποίηση της «παράνομης» μετανάστευσης και παρουσίασε στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι πλέον νόμος στην Ιταλία, καθώς η Γερουσία με 161 ψήφους υπέρ και 120 κατά και 8 αποχές ενέκρινε το πακέτο. Είχε προηγηθεί η έγκριση των μέτρων από τη Βουλή στις 15 Ιούλη.

Ο Μπερλουσκόνι και τα υπόλοιπα μέλη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση που θεωρούν υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα τούς οικονομικούς πρόσφυγες με το νόμο κατόρθωσαν να αντιμετωπίζονται πια ως «εγκληματίες». Εκτός της ποινικοποίησης της παράνομης μετανάστευσης, προβλέπεται επίσης έως και 4ετής φυλάκιση, κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας σε όσους ενοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες, δρακόντειες ποινές σε όσους δικάζονται για αδικήματα, ενώ η απέλαση παράνομων μεταναστών καθίσταται ευκολότερη.

Την ίδια στιγμή, πράσινο φως δόθηκε στην προστασία των τεσσάρων ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο που είχε εγκρίνει την 11η Ιουλίου η Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποκτήσει σύντομα ισχύ νόμου του κράτους και θα σημάνει τη διακοπή των δύο διώξεων σε βάρος του Μπερλουσκόνι που δικάζεται στο Μιλάνο για δωροδοκία προς τον Βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς προκειμένου να ψευδορκήσει και για φορολογική απάτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ